Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Universal Typeface: Kitle-Kaynak Yönetimi İle Evrensel Harf Tasarımı

The Universal Typeface: Kitle-Kaynak Yönetimi İle Evrensel Harf Tasarımı

Bic, herkesin el yazısından ortak noktaları derleyip yeni bir font tasarlıyor.

BIC tükenmez kalem markası The Universal Typeface adlı proje ile kitle-kaynak (imece) yöntemini kullanarak evrensel bir font tasarımı projesine /deneyine başladı. Projenin çıkış noktası markanın Cristal adını verdiği kaleminin dünyada 100 milyondan fazla satılışını kutlaması aslında. Şimdi bunu dünyanın kolektif el yazısını oluşturabilecekleri proje ile daha da renkli hale getiriyorlar.

Siteye girdikten sonra size gösterilen harfleri farenizle çiziyorsunuz. Harfleri yazdığınızda, tarama mekanizması, sizin yazmış olduğunuz harfler ile diğer yazılanları karşılaştırarak  ortak payda oluşturuyor. 

Harflerinizi kimliğinizle Facebook’a bağlanarak ya da anonim olarak kaydetmeniz mümkün. Ayrıca projeye katılan diğer kişilerin bilgilerini de öğrenebiliyorsunuz. Mesela ülkelere, cinsiyete, sağ ve sol ele göre harflerin nasıl yapıldığına dair bilgileri sitenin ‘keşfet’ (explore) bölümünden görmeniz mümkün. 

6 Haziran’da başlayan projenin sonuçları Ağustos ayında açıklanacak.  Ağustos ayında evrensel bir font oluşturulmuş olacak.

Şu ana kadar  77 ülkeden 11.700’ün üzerinde kişinin katıldığı projeye dahil olabilirsiniz.

Görsel Kaynağı: http://www.thedrum.com