Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Terk Edilmiş Kilisenin Duvarları Renkli Karakterlerle Canlandı

Terk Edilmiş Kilisenin Duvarları Renkli Karakterlerle Canlandı

Okuda San Miguel, Fas’taki terk edilmiş kiliseyi rengarenk duvar çizimleriyle yeniden canlandırdı.

Önceki çalışmasında kaykay pistine dönüştürülen eski bir kiliseyi tuval olarak kullanan ve muazzam bir duvar resmiyle süsleyen Okuda San Miguel, bu defa karşımıza Fas’ın Youssoufia kentinde çıktı. İspanyol sanatçı, terk edilmiş bir kilisenin dış cephesini hayvan figürlerinden portrelere uzanan birçok farklı detayla bambaşka bir görünüme kavuşturdu. ‘’11 Mirages to the Freedom’’ adı verilen ve yapının yüzeyini baştan aşağı saran resimde capcanlı renklerdeki 11 farklı yüz yer alıyor.

Kilisenin camlarına yerleştirilen demir parmaklıkların resimle bir bütünlük yaratması sağlanmış ve parmaklıklar kimi yerde bir taç, kimi yerde minik kuşların içinde uçuştuğu bir kafes, kimi yerde ise karakterlerin baş kısmı olarak değerlendirilmiş.

San Miguel, artık imzası haline gelen estetik unsurları bu çalışmasına da yansıtmış ve soyut figürler koyu tonlar; hayvan figürlerini oluşturan düşük poligonlar, kuşlar ve başsız insanlar ise kırmızı, yeşil ve mavi renkler kullanılarak açık sarı fon üzerine yerleştirilmiş.

Kilisenin ön tarafındaki tahta giriş kapısının sağında bir aslan, solunda bir ayı ve üstünde ise gökkuşağı rengindeki kanatlarıyla gökyüzüne uçuyormuş gibi görünen bir kuş figürü yer alıyor. Yapının girişindeki detaylar yalnızca hayvan figürleriyle sınırlı değil. Okuda San Miguel, kilisenin girişinde üç boyutlu yıldız motifleri, ağaçlar ve Fas mimarisine ait süslemeler de kullanmış.

Sanatçının renkli çalışması sayesinde bir zamanlar halk tarafından dışlanan kilise, bir ziyaret yeri haline gelmiş ve adeta yaşayan bir tuvale dönüşmüş. Okuda San Miguel’in elinden çıkan bu muhteşem çalışma, aynı zamanda British Council’e ait Street Art Caravane İnisiyatifi’nin de bir parçası.

Görsel: Instagram