Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Yumurta İkizlerinin Yapboz Portreleri

Tek Yumurta İkizlerinin Yapboz Portreleri

Alma Haser, tek yumurta ikizlerinin fotoğraflarını yapbozlara basarak birleştirilmiş tuhaf portreler üretiyor.

Daha önce origami ve fotoğrafçılığı birleştirerek ürettiği 3 boyutlu portreleriyle yer verdiğimiz Alman fotoğrafçı Alma Haser, Mayıs ayında başlattığı projesiyle tek yumurta ikizlerinin portrelerini yapbozlarda bir araya getirmeye başladı. Karmaşık ve kurgulanmış portre çalışmalarıyla tanınan Haser, ikizler temalı başka çalışmalara da imza atmış. Ancak şimdiye kadarki en tekinsiz sonuçları yapboz serisiyle yakalamış gibi görünüyor.

İkizlerin birleşimiyle ortaya çıkan tuhaf yapbozlar

Öncelikle tek yumurta ikizlerini ayrı ayrı fotoğraflayan Haser, daha sonra bu kareleri 500-1000 parçalık ayrı yapbozlara basıyor. Bunun ardından her kardeşin eşit bir birleşimi olan iki ayrı eser yaratmak için yapbozlardaki parçaların yerlerini değiştiriyor. Ortaya çıkan yeni portrelere baktığınızda ise neyin yer değiştirdiğini anlamak zor. Genellikle gözlere baktığınızda farklılıkları yakalayabiliyorsunuz. Hatta gözlerde bir parça glitch efekti yaratmış bu yer değişiklikleri.

1989 yılında Almanya’da doğan Alma Haser, çalışmalarını Londra’da sürdürüyor. Çalışmaları, Bright Spark Award ve geçtiğimiz yıl aldığı PDN Photo Annual Award gibi ödüllerle de sık sık taçlandırılıyor. Sanatçının çalışmalarını Instagram aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Tek Yumurta İkizlerinin Portreleri Yapbozlarda Birleşti Tek Yumurta İkizlerinin Portreleri Yapbozlarda Birleşti Tek Yumurta İkizlerinin Portreleri Yapbozlarda Birleşti Tek Yumurta İkizlerinin Portreleri Yapbozlarda Birleşti Tek Yumurta İkizlerinin Portreleri Yapbozlarda Birleşti

Tek Yumurta İkizlerinin Portreleri Yapbozlarda Birleşti

Görsel: Instagram/almahaser