Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tebrikler Anne-Babalar, Çocuğunuzu Mezun Ettiniz!

Tebrikler Anne-Babalar, Çocuğunuzu Mezun Ettiniz!

Whirlpool, yeni reklam filminde bir çocuğu liseden mezun edene kadar ebeveynlerinin harcadıkları çabayı gözler önüne sererek onları tebrik ediyor.

Whirlpool, geçtiğimiz sene sahip olduğu veriyi anlamlı bir şekilde kullanarak evinde çamaşır makinesi olmadığı için kirli kıyafetlerle okula gelmek istemeyen çocuklara yönelik bir sosyal sorumluluk işi yapmıştı. Bu işle Cannes’da Creative Data kategorisinde Grand Prix alan Whirlpool, şimdi de yine veriyi kullanan ama konuyu bambaşka bir açıdan ele alan duygusal bir reklam filmiyle geliyor.

Digitas tarafından hazırlanan 90 saniyelik film; bir mezuniyet töreninde geçiyor. Çocuklarının kep giyme törenindeki anne-babaların, çocukları o güne gelene kadar harcadıkları çaba, geçmişten enstantanelerle veriliyor. Whirlpool bu filmle, mezun olan gençlerden çok; onları bugüne getiren ebeveynleri tebrik ediyor ve yaptıkları tüm fedakarlıkları gözler önüne seriyor.

Törenin başlamasıyla birlikte söze giren konuşmacı, sözlerine “Nihayet o gün geldi!” diyerek başlıyor. Sabahlamalardan, sınavlardan, başarılardan bahsederek devam eden konuşma tipik bir mezuniyet konuşması gibi. Ancak görüntüde gördüğümüz, çocuklar değil; ebeveynler. Sabahlamalar dendiğinde sınav için uykusuz kalan öğrencileri değil; bebeğini uyutmaya çalışan anneyi görüyoruz. Sınav, sabrını test eden ufaklık karşısında.

Farklı anne-babalar ve farklı çocukların yaşamlarından ufak kesitler görerek, aile olmanın, ebeveyn olmanın gerçeklerini izliyoruz. Hatalar, kavgalar, yaslar da var; sarılmalar, mutluluklar ve sevgi de. Konuşma gerçekte önemi olan tek şeyin ne olduğunu hatırlatarak biterek mezun olan sınıfı tebrik ediyor. Ekranda beliren yazı ise aynı tebriği ebeveynlere iletiyor.

whirlpool_digitas_congrats parents_abd_bigumigu_

İstatistiklerle Desteklenen Sosyal Medya Filmleri

Filmde, herhangi bir veri görmüyor olsak da altında elbette pek çok istatistik var. Marka; Amerika’daki 3.6 milyon lise mezununun arkasında 7488 çamaşır yükü, 2700 bulaşık yükü ve 19710 yemek olduğunu söylüyor. Dolayısıyla film, ebeveynleri tebrik ederken hem bunlara hem de Whirlpool’un bu koşturmaca içerisindeki yerine vurgu yapıyor. Ana filmde olmasa da sosyal medya üzerinden ana kampanyayı desteklemek amacıyla yayınlanan filmlerde bu tip istatistikler de ayrıca paylaşılıyor.

Künye:

Reklamveren: Whirlpool
Reklam Ajansı: Digitas
Yönetici Başkan Yardımcısı: Morgan Carroll, Michael Frease
Genel Müdür: Morgan Carroll
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Ronald Ng
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Michael Frease
Yaratıcı Yönetmen Başkan Yardımcısı : Chris Jansma, Kurt Lenard
Reklam Yazarı: Christina Swan, Samantha Bordignon, Dominic Viti
Sanat Yönetmeni: Kristina Spaid
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Cassie Cooper
Yönetici Yapımcı:  Cassie Cooper
Kurgu: Cara Ross
Müşteri İlişkileri Grup Yönetmeni Yönetici Başkan Yardımcısı: Jessica Henrichs
Müşteri İlişkileri Grup Yönetmeni Başkan Yardımcısı : Kristine Kobe
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Julie Wisniewski
Yaratıcı Strateji:  Amanda Mobley
Yapım: BRF
Yönetmen: Olof Lindh
Görüntü Yönetmeni:  Larkin Seiple
Yönetici Yapımcı:  Jason Botkin
Uygulayıcı Yapımcı: David Wolfson
Kurgu Evi: Beast Chicago
Kurgucu: Angelo Valencia
Yapımcı: Joanna Woods
Ses Miksaj: Airstream Audio
Miksaj Sanatçısı: David Axelbaum

Görsel: YouTube