Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alice Pinterest Diyarında

Alice Pinterest Diyarında

Pinterest, "It's Possible" isimli kampanyasında izleyiciyi tavşan deliğinden aşağıya, sonsuz ilham dolu bir dünyaya doğru yolculuğa davet ediyor.

Pinterest, yeni kampanyasında kendini keşfetme yolculuğunun maceraya dönüştüğü bir platform olarak konumlandırılıyor. Bunu yaparken de izleyici, Pinterest evreninde sinematik bir yolculuğa çıkarılıyor, Her kullanıcının kendi benzersiz  dünyasını yaratmak amacıyla ziyaret ettiği ve aynı zamanda farklı fikirlerin yan yana bulunduğu bir evren görüntüsü yaratılıyor. Pinterest kullanıcılarının gerçek hikayelerinden ilham alan kampanya, platformu yaratıcılığın ve bireyselliğin geliştiği bir alan olarak tanıtıyor.

Pinterest’in Küresel Yaratıcılık Başkan Yardımcısı Xanthe Wells, platformu “magic middle” olarak nitelendiriyor. Ona göre platform, kullanıcıların benzersiz kimliklerini keşfedip şekillendirebilecekleri bir alan. Bu alan, arama ve kaydetmenin ötesine geçerek alışverişe kadar uzanıyor.

Tavşan deliğine yolculuk edenler için her şey mümkün

Kampanya tamamen Pinterest’in kendi yaratıcı departmanı tarafından hazırlanmış. Iconoclast’tan Alaska tarafından yönetilen filmin kurgusu Cabin’den Rami d’Aguiar tarafından yapılmış ve görsel efektler Noise VFX tarafından yaratılmış. Kampanya kapsamında 3 reklam filmi çekilmiş.

Filmlerin her birinde Pinterest’in farklı bir yönünü öne çıkaran mesajlar veriliyor. “Find Your Aesthetic” isimli film kampanyanın en dikkat çekici filmi olmuş. Bu filmde Alice’in tavşan deliğine indiğini, asla araştırmayı düşünmediği şeylerden ilham aldığını ve sonunda kendini bulduğunu görüyoruz.

“Queen of the Concert” isimli diğer bir film ise daha çok stil ve moda temasına odaklanıyor.

Pinterest’te örgü örmeyi öğrenen gerçek bir kullanıcı hikayesinden ilham alan “Whatever You’re Into” film ise hayvanlara bolca aksesuar giydirilen bir film olmuş. Ancak bu film beni biraz rahatsız etti. Hayvanlar konuşamadıkları için onlara giydirilen aksesuarlardan rahatsız olduklarını gösteremeyebilir. Onları sıkabilecek, tüylerini çektirebilecek aksesuarlar ve giysiler giydirmemek en iyisi. Filmi, özendirici olmamasını dileyerek aşağıya ekliyorum…

Genart by Aleph, Pinterest ile yaptığı iş birliğiyle platformun Türkiye’deki satış temsilcisi oldu

Haberin finalinde Pinterest’in Türkiye ayağıyla ilgili önemli bir gelişmeyi de aktaralım. Genart by Aleph ile Pinterest iş birliğiyle; Genart by Aleph, Pinterest’in Orta ve Doğu Avrupa’nın yanı sıra; Latin Amerika, Asya, Afrika ve Orta Doğu’daki kilit pazarlarda da satış varlığını genişletecek ortaklığın bir parçası oldu. Pinterest, dünya genelinde yarım milyardan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip.

Aleph Ortağı ve COO’su Ignacio Vidaguren konuyla ilgili şu açıklamayı yapmış: “Pinterest ile iş birliğimizi genişleterek reklamverenler ile ilham arayan ve alışveriş yapan müşterilerin bağlantı kurmalarına yardımcı olacağımız için mutluyuz. Pinterest’te reklam verme olanağı, söz konusu pazarlarda markalar ve perakendeciler için yeni müşterilere ulaşmak adına büyük bir fırsat yaratacak.” dedi.

Aleph, Pinterest’in dijital reklamcılık çözümlerini Türkiye, Latin Amerika, Asya, Afrika ve Orta Doğu’daki 11 yeni pazara yayacak satış ortaklığını duyurdu. Aleph ayrıca Orta ve Doğu Avrupa’daki ülkelerde de Pinterest’in satış ortağı olarak hizmet verecek.

Görsel: YouTube