Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarımcılarla Kendi Mekanlarında Röportajlar: Kat

Tasarımcılarla Kendi Mekanlarında Röportajlar: Kat

Tasarımcıların hikayelerini evlerinden, kendi çalışma ortamlarından aktaran samimi bir blog.

Yaratıcı sektörlerde çalışan birbirinden yetenekli insanların hayatlarına girmek, onları biraz daha anlamak ve mümkün olursa onlardan ilham almak ister misiniz? Yeni açılan Kat adlı çevrimiçi dergi sayesinde bu mümkün olacak gibi görünüyor.

Kat’ın kurucuları Neslihan Günaydın (yayın yönetmeni), Volkan Ölmez (yaratıcı yönetmen) ile Ezgi Platin (içerik editörü, çeviri), Dilan Ceylan Emektar (editör), ile yazılımdan sorumlu olan Şafak Otur ve Berkay Bekil. Site temiz bir tasarıma ve şimdiden güzel içeriklere sahip.

Berlin merkezli FvF bloguyla tanıştığımda içeriklerine hayran kalmıştım. Kat benzer bir yolda ilerleyecek gibi görünüyor. Görüştüğü kişilerle samimi sohbetlere girişmesi, röportajlarında bol ve detaylı görseller kullanması ve en önemlisi konuştuğu kişilere yönelttiği geniş alandaki sorular tasarım konularına ilgili kişiler için Kat’ı önemli bir yere konumlandırabilir.

Kat’ta şu anda heykeltraş Derya ve Ahmet Özparlak çiftinin, ressam Derya Ülker’in, motosiklet tasarımcıları Can ve Mert Uzer’in, grafik tasarımcı Şavaş Özay’ın ve grafik tasarımcı çift Handan ve Meriç Karabulut’un öykülerini dinleyebilirsiniz. Sitenin tasarım odaklı bir blog bölümü de bulunuyor. Her görüşmenin sayfasında o sayfayı okurken dinleyebileceğiniz bir şarkı da yer alıyor. Zira müzik Kat’ın önemli ayaklarından birisi, sitede farklı kişilerin oluşturduğu çalma listelerine de ulaşabilirsiniz.

“Birileri bir yerlerde anlatılmaya değer hayatlar yaşıyordu, biz de Kat’a yazdık.”

Görseller: kat.io