Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Suyun Üzerinde Adeta Süzülen Elektrikli Deniz Taşıtı

Suyun Üzerinde Adeta Süzülen Elektrikli Deniz Taşıtı

Quadrofoil Q2S, tasarlanırken yarış otomobilleri, jet uçakları ve üç tekneli hız taşıtlarından ilham alan bir elektrikli deniz taşıtı.

Slovenyalı üretici Quadrofoil, suyun üzerinde adeta yüzülen, denizcilik ulaşımında üst düzey bir teknoloji sunan Q2S’i elden geçirerek Limited Edition (Sınırlı Üretim) bir model yayınladı. Q2S Limited Edition, suya C şeklindeki “kanatlarıyla” dokunuyor ve saatte 40 km’lik bir hızla hareket ediyor.

Kişisel kullanım için geliştirilmiş iki koltuklu Quadrofoil Q2S Limited Edition‘ın suyla temas ettiği noktalar suyun doğal akışına uyum sağlayarak denge, verimlilik ve kararlılık gibi kalemlerde optimum sonucu veriyor. Hidro ve aerodinamikten beslenen Quadrofoil Q2S Limited Edition, tasarım dinamiklerinde üç farklı taşıttan ilham almış; yarış otomobilleri, jet uçakları ve üç teknenin bir araya gelmesiyle oluşan, yüksek hızlara çıkabilen trimaran.

Sınırlı sayıda üretilen elektrikli deniz taşıtının iki tarafında birer adet lityum iyon pil bulunuyor. Herbiri bağımsız olarak şarj edilebilen bu pillerin tamamen dolması ortalama 3 – 4 saatte sürüyor. Şehir içinde kullanılan akımla şarj edilen bu piller Pil Yönetim Sistemi ile her bir hücrenin davranışlarını algoritmik olarak analiz ederek yolculuğun başından sonuna aynı güçle gerçekleşmesini sağlıyor.

100 adet üretilen Quadrofoil Q2S Limited Edition’ların tamamı satılmış ve müstakbel kullanıcıları belli olmuş.

Görsel: Quadrofoil