Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Susam Sokağı Farkındalığı

Susam Sokağı Farkındalığı

Susam Atölyesi, ruh sağlığı farkındalık ayı kapsamında çocukların ruhsal ihtiyaçlarına dikkat çeken çok platformlu kampanyasını duyurdu.

Kurabiye Canavarı badem sütü denerken, Sayıların Kontu bir finans şirketi için hesaplamalar yapıyor, Kırpık ise havayolu şirketindeki yeni görevinin tadını çıkarıyor. Her bir karakterinin ayrı ayrı başrol olduğu kampanyalarla 2023 yılının ilk çeyreğinde reklam sektörünün tartışmasız yıldızı Susam Sokağı gibi görünüyor.

Yeni bir kampanya için bu kez Elmo ve Minik Kuş olmak üzere tüm karakterlerini göreve çağıran Susam Sokağı, çocuklara yönelik çok platformlu bir girişim için ekibi bir araya topladı. Susam Sokağı’nın kâr amacı gütmeyen eğitim kolu olan Susam Atölyesi (Sesame Workshop), Ruh Sağlığı Farkındalık Ayı olarak kabul edilen Mayıs ayı itibarıyla çocukların ruh sağlığı ihtiyaçlarına dikkat çeken yeni bir farkındalık kampanyası başlattı.  

Geçtiğimiz Şubat ayında ülke genelinde çocuklar arasında bir ruh sağlığı krizi yaşandığını duyuran Amerikan Pediatri Derneği’nin yayınladığı rapordan yola çıkarak hazırlanan kampanya, aileleri veya bakıcıları başta olmak üzere bakım verenlerin çocukların duygusal sıkıntılarını fark edebilmelerini kolaylaştırmayı ve duygusal beceri kazandırmak amacıyla çocuklara nasıl destek olabileceklerini gösteren stratejiler sunmayı hedefliyor.

Kampanya, videodan podcast yayınına Youtube’dan Headspace ve Penguin Random House’a çok sayıda platformda hayata geçiriliyor. Kampanya kapsamında Susam Sokağı’nın Youtube kanalında kaygı yönetimine dair “Elmo’s Mindfulness Spectacular” adlı 45 dakikalık özel bir program yayınlandı. 4 günde 1 milyon izlenmeye ulaşan programın yanı sıra kanalda ayrıca ‘The Feelings Garden’, ‘I Notice, I Feel, I Can’ adlı kıssadan hisse içerikli videolara yer veriliyor.

Podcast yayınından video ve kitap serisine 360 derece bir ruh sağlığı kampanyası

Çocukların ruh sağlığı ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan içeriklerde ikonik serinin tanınmış karakterleri tarafından verilen dersler ve mesajlar yalnızca çocukları değil, aynı zamanda ailelerini ve bakım verenlerini de hedefliyor. Farkındalık kampanyası için meditasyon uygulaması Headspace ile iş birliği yapan Susam Atölyesi, erken çocukluk döneminde uyku düzeni ile ilgili bir podcast olan Goodnight, World! programının meditasyon uzmanlarından oluşan bir ekiple hazırlanan ikinci sezonunu yakın zamanda yayınlayacağını duyurdu.

Bunun yanı sıra Penguin Random House ile yeni bir kitap serisi için anlaşma yapan Susam Atölyesi, Youtube kanalında yayınlanan ‘Canavar Meditasyonu’ videolarını fiziksel ve ruhsal sağlık temasıyla literatüre kazandıracak. Ayrıca çocukların ruh sağlığıyla ilgili ebeveynler ve bakım verenler için bir başvuru kaynağı niteliğinde olan Susam Atölyesi Kaynak Merkezi oluşturuldu. Burada İngilizce ve İspanyolca yayınlar dahil olmak üzere dijital bir hikaye kitabı, etkinlik sayfaları, videolar ve çevrim içi etkinlikler bulunuyor.

Mayo Clinic Press’in bir markası olan Mayo Clinic Press Kids ile duygusal sağlığa odaklanan içerikler oluşturmak üzere yeni bir yayıncılık ortaklığı kurduğunu duyuran Atölye, 2024 yılı sonbahar aylarında piyasaya çıkması planlanan kitaplarla çocuklarda kaygı durumunu ele alacak. Kampanyanın tüm videolarını aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Twitter, Youtube, Instagram