Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Super Mario GIF’lerine Dönüşen Pop Kültürü İkonları

Super Mario GIF’lerine Dönüşen Pop Kültürü İkonları

Yusef Naiafi, 30 yılı geride bırakan Super Mario için popüler kültürde önemli yer tutan figürleri Mario’yla harmanladığı GIF’ler yarattı.

Grafik efektleri tasarımcısı Yusef Naiafi, Super Mario’nun 30. yılını kutlamak için popüler kültüre yön veren Walter White ve Star Wars gibi yapımların karakterlerini, Michael Jackson, Prince, Björk gibi müzisyenleri ve Homer Simpson, Mickey Mouse gibi çizgi figürleri, Andy Warhol gibi sanatçıları ve hatta Amerika’nın simgesi Özgürlük Heykeli’ni bile Super Mario olarak yeniden hayal etti ve ortaya yüzlerde tebessüm oluşturan rengarenk 8-bit GIF’ler çıktı.

Her bir pop kültürü figürü, kendine has orijinalliğini yansıtıyor ancak, hepsinde Super Mario’yla özdeşleşen bıyık yer alıyor. Örneğin, Michael Jackson Mario parlak kumaştan yapılan takım elbisesiyle meşhur moonwalk dansını yapıyor; Prince ise unutulmaz şarkısı Purple Rain’e gönderme yapılmış bir şekilde mor yağmur damlaları altında gökyüzüne bakıyor.

Naiafi’nin hazırladığı birbirinden renkli ve eğlenceli GIF’lerin tamamını görmek için sanatçının Tumblr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: Yusef Naiafi