Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Süper Bilim İnsanları Nazilere Karşı! [Animasyon Dizi]

Süper Bilim İnsanları Nazilere Karşı! [Animasyon Dizi]

Super Science Friends isimli animasyon dizisinde ​Tesla, Marie Curie,​ Einstein, Freud, Darwin, Tapputi bir araya gelip dünyayı kötülüklerden koruyor.

İzlediğiniz tüm serbest çağrışımlı animasyon dizilerini gözünüzün önüne getirin. Adventure Time, Rick and Morty, Gravity Falls, Regular Show ve niceleri bizlere farklı kestitlerden ilham almanın ve onları ilk başta anlamsız görünen noktalardan birbirine bağlamanın ne kadar etkileyici sonuçlar verebileceğini ispatlıyor.

Bu kez ise Marvel’ın Avengers’ını (Yenilmezler) alıp zengin ve gösterişli süper kahramanlar yerine insanlık tarihinin süper bilim insanlarını koyun. İşte karşınızda Super Science Friends! 1941 yılında Nikola Tesla, Marie Curie, Albert Einstein, Sigmund Freud, Charles Darwin, ilk kimyager Tapputi ve ilk bilgisayar Z3 bir araya gelerek Super Science Friends isimli iyiliğin ve adaletin koruyucularını oluşturuyor. Ekibin Nick Fury’si ise tabii ki Winston Churchill. Kötüler ise zaman itibariyle Naziler!

Avengers’ın hiyerarşisini andıran konseptiyle izleyiciyi bir anda kendine bağlayan animasyon dizisinin ilk bölümü 2 ay önce yayınlandı. 2014 yılında Kickstarter’da fonlanarak hayata geçen ilk bölüm sonrasında internet diziyi adeta sevgiyle kucakladı. Dizinin arkasındaki yaratıcı ekip olan Tinman Creative Studios ise devam bölümleri için tekrar kitlesel fonlamaya başvurdu. Yeni bölümler için açılan kampanyayı buradan görebilirsiniz.

Dizinin sunumu ve abartı sahneleriyle sahip olduğu yaratıcılığı ortaya koyan Super Science Friends’in ilk bölümünü bitirdiğinizde boğazımıza bir yumru oturuyor ve uzun uzun sezonlarla izleme isteği doğuyor. Şu ana kadar %17’si fonlanan kampanya başarıya ulaşırsa 2. bölümde Tesla’yı Edison’a karşı, 3. bölümde ise Freud’u Jung’a karşı, 4. bölümde ise Marie Curie’yi Nazi’lere karşı izleyeceğiz.

Güncelleme, 15 Aralık 2016 12:58

Kickstarter’da hedeflediği miktarı toplayamayan Super Science Friends, bu haberi yaptığımız günden bugüne kadar farklı yollarla destek aramaya devam etti. Sosyal medya hesaplarından ikinci bölümün yapım süreciyle ilgili bilgiler paylaşan Tinman Creative Studios, yaz aylarında hikayeyi destekleyecek Super Science Friends 2099 isimli çizgi roman yayınladı.

Ve ekip yaklaşık 20 saat önce de Facebook’tan yaptıkları duyuruyla serinin 2. ve 3. bölümü ile yılbaşı özel bölümünün yayın tarihini açıkladı. Buna göre yılbaşı özel bölümü 19 Aralık’ta, 2. bölüm 25 Ocak’ta ve 3. bölüm de 25 Mart’ta yayınlanacak. 4. bölüm içinse Einstein’ı seslendiren Fred Kennedy ile stüdyoda gerçekleştirdikleri kayda dair bir video paylaştılar. Kemikleşmiş bir kitleye sahip olan serinin devam edeceği sinyallerini ve böylece doğrulamış oluyoruz.

Görsel; Kickstarter, Super Science Friends, Vimeo