Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
GIF’lerle Bilim İnsanları ve Buluşları

GIF’lerle Bilim İnsanları ve Buluşları

Mehmet Akyol, Bilim İnsanları ve Buluşları adlı GIF serisiyle tarihten bugüne önemli bir miras bırakmış isimleri bir kez daha ölümsüzleştiriyor.

Geçmişteki bilim insanları hem buluşlarıyla hem kişilikleriyle o kadar büyük izler bıraktılar ki zihinlerimizde adeta bir ikona dönüştüler. Doğum gününün kutlandığı partide çok yorulan Einstein, gecenin sonunda fotoğraf taleplerine dilini çıkararak poz vermişti ve bu fotoğrafı adeta bir popüler kültür imgesi haline geldi. Kendisi, E=mc² denklemiyle hem bilim dünyasının popstarı haline geldi hem de bu denklemi, anlamını bile bilmeyen milyonlarca insanın aklına kazıdı.

Bugünkü yaşamımızı şekillendiren buluşlar

Bilim insanları, günümüzde yaratıcı bünyelerin de esin kaynağı olmaya devam ediyor. Örneğin, Super Science Friends isimli animasyon dizisinde ​Tesla, Marie Curie,​ Einstein, Freud, Darwin, Tapputi bir araya gelip dünyayı kötülüklerden koruyor. Ya da dövüş oyunu karakterlerine dönüştürüldükleri GIF’lerde karşımıza çıkabiliyorlar. Illüstrator Mehmet Akyol da insanlığın gelişimine yön vermiş bilim insanlarını hafızalarımıza kalıcı bir şekilde işlemek amacıyla Bilim insanları ve buluşları adlı bir GIF serisi hazırlamış. Seride ismi geniş kitlelerce bilinen bilim insanlarının yanı sıra, bilime ilgi duyanların dışında pek kimsenin bilmediği isimler de var.

Mehmet Akyol’u Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

GIF'lerle Bilim İnsanları ve Buluşları GIF'lerle Bilim İnsanları ve Buluşları GIF'lerle Bilim İnsanları ve Buluşları

Görsel: Mehmet Akyol
Manşet görseli düzenlenmiştir.