Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sulu Boyaya Dönüşen Instagram Fotoğrafları

Sulu Boyaya Dönüşen Instagram Fotoğrafları

​Kasia Haldas, Instagram’dan seçtiği fotoğrafların, 25mmx25mm ölçüsünde sulu boya kopyalarını yapıyor.

Berlinli sanatçı Kasia Haldas, Instagram’da paylaşılan fotoğraflardan her gün birini seçiyor ve sulu boya ile kağıda aktarıyor.

Haldas, çoğunlukla doğa temalı, hayvan ve çiçeklerin olduğu fotoğrafları kullanarak tamamladığı Tiny Spring (Minik Bahar) serisinin ardından, şimdi de Little Summer (Küçük Yaz) serisine başlamış. Sanatçının amacı dört mevsimden oluşan dört seri ile projeyi tamamlamak.

Bu projeye başlayana kadar bu kadar küçük ebatlarda çalışmadığını söyleyen Haldas, işin en zor kısmının; büyük fotoğrafa bakıp, resmedeceği kısmı seçmek olduğunu söylüyor: “ Küçük ölçüdeki resimlerimde fotoğrafın sadece bir kısmını gösterebileceğim için, doğru detayı seçmem gerekiyor ki, insanlar fotoğraftaki duyguyu anlayabilsinler.”

Sanatçının çalışmalarını Instagram ve Etsy hesaplarından takip edebilir, sipariş verebilirsiniz.

Haldas’ın Instagram kullanıcılarının fotoğraflarından esinlenerek başladığı projesi aklıma daha önce bahsettiğimiz “Inspire Book” projesini getirdi. “Inspire Book”un yaratıcısı Ayser Çobanoğlu, İnstagram’dan seçtiği fotoğrafları defterine çiziyor ve orijinalleriyle yan yana çektiği fotoğraflarını tekrar Instagram’a yüklüyordu.

Görsel; imagesower