Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Su Kabağından Totemler

Su Kabağından Totemler

Kristen Egan, su kabağı başta olmak üzere çeşitli doğal malzemeleri seramik ve boya gibi başka malzemelerle birleştirerek eşsiz heykeller yaratıyor.

Su kabağı özellikle tatil bölgelerinde hediyelik eşya standlarının vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. Peki bu doğal malzeme, dekoratif nesneler yerine gerçek yapıtlar ortaya çıkarmak için nasıl kullanılabilir, hiç hayal ettiniz mi? Heykellerinin çoğunda temel gövdeyi su kabağının üzerine inşa eden sanatçı Kristen Egan belki de bu malzemeyle yapılabilecek en yaratıcı işleri ortaya koyuyor.

Kristen Egan doğa yasaları, ölüm ve yaşam temalarına dokunuyor

Kristen Egan kendi heykellerini; evrenin doğası, evrim ve yaşam döngüleri konularında belirli fikirleri temsil eden alegorik veya totemik figürler olarak tanımlıyor. Bazı eserleri ölümden doğan hayat kavramına işaret ediyor. Öyle ki bu şekilde doğan bir hayat, yaşamaya devam etmek için bir başka hayatı yutmalı ve böylece bu madde ve enerji, formlar arasında sürekli olarak dolaşmaya devam etmeli. Biz bu yaşam denen şeyin birçok görünümünden sadece biriyiz sanatçıya göre. Biz yaşamın mükemmel bir görüntüsü/formu değiliz. Yaşam, çok yönlü ve zaman akışında farklı formlara bürünüyor.

Kristen Egan eserlerinde yalnızca su kabağı kullanmıyor. Su kabağı heykelin iskeletini oluşturuyor ve bu iskelet üzerine karışık teknikle bir figürlerini inşa ediyor. Yine de heykellerin tamamlanmış halinde bile, içindeki su kabağı formunu yakalamak mümkün. Yaklaşık 14 yıldan beri özgün su kabağı heykellerini yapıyor sanatçı. Dallar, kabuklar, kemikler, at kılı, kağıt katkılı seramik hamuru gibi malzemeler kullanıyor ve heykelin dış yüzeyini boyuyor. Kimi zaman soyut desenlerle süslüyor. Egan bir heykele başlarken yapacağı figürü kurgulamıyor ve doğaçlama hareket ediyor. Ancak ortaya çıkan şekle sonradan mitoloji ve folklor karakterlerinden esinle farklı bir yön veriyor.

Sanatçıyı Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Kristen Egan Kristen Egan

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir. 


Bigumigu Yazarı
| GENEL