Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sound City Project: Şehrin İçinden Güncel Ses Paylaşımı

Sound City Project: Şehrin İçinden Güncel Ses Paylaşımı

6 şehrin 64 önemli noktasına kulak kabartıp farklı hayatları dinleten işitsel proje.

Büyükşehirlerin en eğlenceli taraflarından birisi yanınızdan geçen birinin konuşmasına birkaç saniyeliğine kulak misafiri olmak. Birey an nasıl bir ruh halinde olursa olsun o geçip giden sözler insan üzerinde büyük etki bırakıyor. Kimi zaman komik bir konuya dahil olmadan gülmeyi kimi zaman da ilginç bir bilgiyle yüzleşmeyi sağlıyor. Çünkü sıcak dairemizin dışına adım attığımız anda yanımızdan geçip giden onlarca insanın saldırısıyla baş başa kalıyoruz. Yalnız olmanın ütopyadan ibaret olduğu günümüzde bu habitata bilenip düşman olmak yerine kulak verip güzel nüansları yakalamak sosyal deney olduğu gibi bir o kadar da eğlenceli.

Bu kulak misafirliklerini dünyayla buluşturan Sound City Project, David Vale’in kişisel projesi. Proje kapsamında Vale’e yardım eden iki isim de, Rick van Mook ve Caco Teixeira. Soundhead ismini verdikleri aygıt sayesinde New York, San Francisco, Bergen, Stockholm gibi şehirlerdeki 64 noktadan ses toplayan Vale, bu aygıtı 3 boyutlu yazıcıyla tasarlayıp basmış. Projenin tasarım ve geliştirme aşaması da basamaklarıyla beraber Instagram hesabı üzerinde yer alıyor.

Just got my new mics, Countryman B3 Omnidirectional. Expensive but worth every penny! #soundcityproject

A post shared by It's all about the sound. (@soundcityproject) on

Mobil desteği henüz bulunmayan projeye web üzerinden erişilebiliyor. Masa başında birkaç metrekarelik alan içinde özgürlüğü arzularken Dünya’nın farklı noktalarında insanların hayatına birkaç saniyeliğine izleyici olmak eşsiz bir tecrübe olduğu kadar ruhu da dinlendiren molalar bahşediyor.

Turns out that with great mics, you really need a dead cat. #soundcityproject

A post shared by It's all about the sound. (@soundcityproject) on

Görsel; Sound City Project