Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
So I Watch From Afar: Drone Sizi Gözetliyor

So I Watch From Afar: Drone Sizi Gözetliyor

So I Watch You From Afar, 11 dakika boyunca, doğanın ortasında bir aile etrafında dönen hikayeye sahip ve ailenin etrafındaki kasvetli ortamın yarattığı psikolojiden besleniyor.

Psikolojik filmlerin keyili yanlarından biri bulmaca gibi olmaları. İzlenen süre boyunca insan bir şey olacak diye bekliyor ve olacakları tahmin etmeye çalışıyor. Özellikle bir de doğanın içerisinde geçen ve az kişili ya da az mekanlı bir psikolojik filmse artık huzursuzca gerilebilir ve bir sonraki sahneyi düşünebilirsiniz. Ödüllü Yeni Zelandalı yönetmen Cody Mathieson Packer da filmleriyle içimize şüphe tohumları atan bir yönetmen ve son filmi So I Watch You From Afar da ilgi çekici ve şüphe uyandıran bir kısa.

Yakın Gelecek Korkularında Drone’un Yeri ve Önemi

So I Watch You From Afar, 11 dakika boyunca, tam da üst paragrafta dediğimiz gibi, doğanın ortasında bir aile etrafında dönen hikayeye sahip. Ormanın içerisinde görkemli bir moden eve sahip aile. Tek kızları var, mutlular. Kızlarına çok düşkünler. Mutlu, küçük, çekirdek bir aile. Buraya kadarki kısım şüpheye gerek duyulmayan bir hikayeye sahip. Sonra bir anda uzaktan bir göz ailenin huzurunu kaçırıveriyor. Kimliği belirsiz bir drone aileyi izlemeye başlıyor. Aile bir anda düşüncelerden düşüncelere sürükleniyor ve giderek bu konu onların evinin ana konuşulan konusuna dönüşüyor. Hikayenin sürprizi kaçmasın, sonunu izleyecekler için söylemeyelim.

Cody Mathieson Packer bu kısanın çekimlerinde Arri Alexa Mini ve Cooke S4i’s kullanmış. Yönetmen şüphe tohumları ekme konusunda övülen bir yetenek. Genellikle festivallerden bolca ödüllerle dönen kısa filmler yönetiyor. 16 yaşından beri kısa filmler çeken Packer, insanlara hikayeler anlatmayı çok seviyor.

Soluk renklere sahip kısa film, böylece hikayenin kasvetiyle de uyum sağlıyor. Ailenin giderek her şeye şüpheci yaklaşarak ormanın ortasında perdeler kapalı oturması güzel bir detay mesela. Ya da küçük kızın drone’a uzay gemisi demesi. Oyunculukların yalın olması ve az diyaloğa sahip hikayenin hareketler üzerinden kendini anlatması da insanı hikaye içerisine sürüklüyor. 

Yönetmenin işlerinin tamamını sitesinden ya da Vimeo’sundan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Vimeo