Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
sindrella, ceketin sahibini arıyor(du)!

sindrella, ceketin sahibini arıyor(du)!

Bu biraz gecikmeli bir haber. Öyle mi olmuş böyle mi olmuş demeden ne yapmaya çalıştıklarını anlatıyım.

Heidi, kafede karşılaştığı ve arkasında çizgili ceketini bırakmış beyfendiyi bulmak iiçn YouTube'a videosunu ekler, mini web sitesini açar.

Videoda özelikle oyuncu ya da model olmadığını belirtir ve adamı tarif eder.  4 gün gibi kısa bir sürede 60.000'den fazla kişi izler, 200 kadar yorum alır. 

Proje aslında Witchery markasının viraliymiş bu arada merak edenler için. Ceket onların yeni çıkacak erkek serisindenmiş. Erkek serisini bu şekilde viral olarak yaymak istemişler.

Bannerblog ve daha bir çok site, bu viral'in neden düzgün olmadığı konusunda yazılar yazdılar. Benzer yapılarda iş yapacaklar okumasını tavsiye ederim.

Bunlar, odanın ne kadar düzenli olduğu, video ve fotoğraf çekiminin ne kadar süper olduğu, kullanıcının aktif bir YouTube accountu olmaması, son izlediği videolarda genelde moda ağırlıklı olması, neden YouTube videosunu kendi sitesinde kullanmadığı gibi basit ama inandırıcılıktan uzak detaylar.

Kısa bir süre sonra Heidi gerçek adı ile bunun bir viral olduğunu yine video olarak YouTube'da yayınladı ve proje bitti 🙂 Witchery web sitesindeki modelde kendisidir.

Ne yazık ki video YouTube. Başka sitelere yüklenmesine izin verilmiyor. Bu ilk prensimi arıyorum videosu:

Bu da evet ben modelim ve bu bir viral videosu: