Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şimdi Sıra Bizde, Susmayalım #KonuşalımArtık

Şimdi Sıra Bizde, Susmayalım #KonuşalımArtık

Lipton, 7 Ocak Pazar günü aynı anda 17 farklı kanalda reklam kuşağını 5 dakika boyunca sessize aldı ve herkesi daha fazla paylaşmaya çağırdı.

Ne kadar çok konuşacak konumuz var aslında değil mi? Bir fırsat versek kendimize, karşımızdakine kim bilir neler anlatılacak, nelere gülünüp ağlanacak? Kim bilir kaçıncı çaydanlık demlenecek, anılar anılara karışacak o sırada? Lipton da belirlediği yeni iletişim platformu “hayatı fark et”e buna benzer sorularla başlıyor. “Hayatın günlük telaşları arasında paylaşacak değerli anlarımız, birbirimize ayıracak biraz daha fazla zamanımız, konuşacak güzel şeylerimiz yok mu?” diyor bizlere.

Daha Konuşacak Çok Konu, Biriktirecek Çok Anı Var

Bu sorulardan yola çıkarak Lipton ekibi yeni kampanyasını yaratıyor böylece, bize sesleniyor, “konuşalım artık” diyor. Lipton, yakın çevremizde bulunan insanlarla, belki de mahallemize aylar önce taşınan ama hoş geldin demeye vakit bulamadığımız insanlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin hayatımıza değer katacağına inanıyor. Ve bu güçlenen bağlarla bizlerin daha mutlu olduğu ve giderek kendini zenginleştirdiği yepyeni yolculuklara çıkacağına inanıyor.

Lipton bu amaçla 7 Ocak Pazar akşamı, 17 farklı kanalda aynı anda reklam kuşağını beş dakikalığına sessize aldı. Bize de demlenen çayın sesi eşliğinde birbirimizle konuşalım artık diye zaman tanıdı. Reklam filmi de bir çay eşliğinde edilecek sohbetlerin, kuvvetlendirilecek bağların bizi zenginleştireceğini belirtiyor ve reklamın başındaki 1 dakikalık manifestovari kısımda bundan bahsediyor. Sonrası mı reklamın? Hepimizin alışkın olduğu, hepimize iyi kötü birçok anıyı hatırlatan çayın demlenme sesi.

Reklamın televizyondaki en önemli reklam kuşağını 17 farklı kanalda 5 dakika boyunca sessizliğe davet etmesi sosyal medyada da büyük ilgi gördü izleyenler tarafından. Birçok kesim markanın bu duruşunu çok beğendi, birçok izleyenin de canı yeni demlenmiş çay çekti.

E o zaman, çaylar hazırsa, konuşalım artık.

Künye:
Reklamveren: Unilever
Reklamveren Yetkilisi: Derya Cantutan Ata, Melisa Kısacık, Gamze Öztoygar Masia
Reklam Ajansı: Medina Turgul DDB
Grup CEOLawrence Du Pre
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Gökhan Erol
Yaratıcı Yönetmen: Ertuğ Tuğalan
Reklam Yazarı: Emre Altundağ, Cihan Metin Üstek
Sanat Yönetmeni: Namık Ergin, Aybikem Alemdar
Ajans Prodüktörleri: Gülengül Arlıel, Nisan Turgul
Stratejik Planlama: Arda Sesli, Nilay Çınar
Müşteri Grubu: Azize Civanbay, Natali Levi
Yapım Şirketi: Autonomy
Prodüktör: Murat Pekin
Yönetmen: Ali Demirel
Görüntü Yönetmeni (D.O.P): Firar Güney Arıkan
Medya Planlama: Mindshare
PR Ajansı: Sobraz

Görsel: Youtube