Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fatih Akın, Paramparça Filmiyle Altın Küre Kazandı

Fatih Akın, Paramparça Filmiyle Altın Küre Kazandı

Altın Küre Ödülleri'nde yönetmen Fatih Akın'ın Aus dem Nichts (Paramparça) filmi Yabancı Dilde En iyi Film ödülüne layık görüldü.

Amerika Birleşik Devletlerinde televizyon ve sinema yapımları için ödül sezonunun açılışını temsil eden Altın Küre Ödülleri, 7 Ocak’ta düzenlenen ödül töreniyle kazananlarını açıkladı. Altın Küre Ödülleri, bir anlamda Akademi Ödülleri’nin habercileri olarak görülüyor. Farklı jüri, farklı katılım koşulları, farklı değerlendirme kıstasları olsa da Altın Küre ile Akademi Ödülleri yakın tarihleriyle ve aynı yapımları değerlendirmeleriyle benzer görülüyor.

Seth Meyers’ın sunuculuğunda gerçekleşen 75. Altın Küre Ödülleri’nde sanatçılar ödül almaya çıkarken siyah kıyafet giyerek Hollywood’daki cinsel taciz ve saldırıyı protesto etti. #MeToo hareketinin ardından biraz daha toparlanmış ve konumlandırılmış bir hareket olarak #TimesUp da Altın Küre Ödülleri’nde bilinirlik kazandı.

Altın Küre kazanan ilk Türk asıllı yönetmen Fatih Akın

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, Aus dem Nichts (Paramparça, In The Fade) başlıklı filmiyle katıldığı Altın Küre Ödülleri’nden ödülle ayrıldı. Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinin ödül kazanan film olan Aus dem Nichts ile bir bombalı saldırı sonrası eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikayesini anlatıyor. Fatih Akın da Altın Küre’de ödül alan ilk Türk asıllı yönetmen oldu. Bu yakıştırmanın onun için veya kariyeri için ne kadar büyük önem arz ettiği şüpheli olsa da birey olarak bu başarısı bile sevenlerini mutlu etmeye yeter.

Altın Küre Ödülleri’nin tüm kazananlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel: instagram.com/goldenglobe