Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevginin Etiketlere Kurban Olmaması Gerektiğini Gösteren İskeletler

Sevginin Etiketlere Kurban Olmaması Gerektiğini Gösteren İskeletler

Ad Council son kamu spotuyla sevginin sınırının olmadığını alışkın olduğumuz iskelet temsiliyle oldukça etkileyici şekilde gösteriyor.

Din, ırk, engel, cinsiyet gibi pek çok ayrımın anlamsız olduğuna dair pek çok görsel ve/veya yazılı temsiller görebiliyoruz. Hatta bu mesajı verirken en çok başvurulan yöntem olarak “farklılıklarımıza rağmen neticede hepimiz birer iskeletiz” fikrini düşünebiliriz. 

ABD’de kamu spotlarından sorumlu kar amacı gütmeyen kuruluş Ad Council, bu defalarca kullanılmış fikri oldukça başarılı bir şekilde uygulamış. İskelet kullanımlarını sıkıcı bulanların bile etkilenebileceği “Love Has No Labels” adlı spotta dev bir ekranda birbirlerine farklı şekillerde sevgisini gösteren bir dizi iskelet ikilisiyle karşılaşıyoruz. 

X-ray görüntülerinden ibaret olduğunu sandığımız iskeletler ekranın kenarına doğru hareket ettikçe bir süre sonra onların canlı halleriyle karşılaşıyoruz. Hemen ardından aldığımız mesaj da sevginin hiçbir ayrımı dinlemediği; dolayısıyla din, ırk, engel, cinsiyet gibi herhangi bir etiketi tanımadığı.

24 saat içinde bir milyondan fazla izlenme oranına ulaşan kamu spotunu aşağıdan izleyebilirsiniz.