Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Senatör Wendy Davis’in Spor Ayakkabısı Viral Oldu

Senatör Wendy Davis’in Spor Ayakkabısı Viral Oldu

Teksas meclisindeki #StandWithWendy eylemi sırasında senatörün giydiği spor ayakkabının marka ve modeli internetlerde hızla yayılıyor.

Wendy Davis Teksaslı bir senatör. Geçtiğimiz hafta Türkiye’deki protestolar devam ederken ve duran adam ile ardından duran kadın sembolleri hayatımıza girmişken Teksas meclisinde kürtajla ilgili yasanın geçmemesi için tabir-i caizse meclisi ‘hackledi’ ve 13 saat boyunca oturum kapanana kadar hiç ara vermeden konuşmasına devam etmeyi hedefledi. Davis bunu yaparken yemedi, içmedi, tuvalete gitmedi, yaklaşık 11 saat sabretti.
Davis de nihayetinde bir insan olduğu için konuşması sırasında 13 saat ayakta duracağını öngördüğünden ayağında bir spor ayakkabı vardı. Başına geleceklerden habersiz bir spor ayakkabı.

Bu korsan muhalefeti desteklemek için insanlar yine internette kenetlendi fakat bu kez mecraları Twitter gibi bir sosyal ağ değil, Amazon oldu. Ayakkabı Mizuno markasının bir koşu ayakkabısı modeli, ismi Wave Rider 16 Running Shoe. Senatör Davis’e destek mesajlarını iletmek isteyen herkes ayakkabı modeline eleştiri ve yorum yazıyormuş gibi yaparak sosyal mesaj verdi.Gönderilen yorumlarda kürtaj yasasına değinen mesajların ironi yöntemi takdire şayan.

Tumblr da #StandWithWendy hareketi ile yıkılırken ertesi gün tüm içerikler markanın bu modeline övgüye döndü. Koşucular ayaklarında, diğerleri de hemen gidip bir tane satın aldıkları ayakkabının kutusunda fotoğraflar paylaşmaya başladı. Marka ne kadar bütçe ayırırsa ayırsın başaramayacağı bir internet kampanyasına sahip oldu. Davis fotoğrafı bir mim gibi illüstrasyonlara çevrildi, paylaşıldı.
Ardından tabii ki ayakkabıya bir ilan çalışıldı, reklam bloglarında yerini hemen aldı. Bu marka tarafından verilen bir brief için hazırlanan bir reklam değil, Teksaslı ajans LatinWorks çalışanı reklam yazarı Ricardo Duran ile sanat yönetmeni Gerardo Guillen’in muhtemelen kendi portfolyoları için ortaya çıkardıkları gündeme dair yaratıcı bir işi.
İlanın metni: ‘From Running Trails to Filibusters, We Never Stop Striving.Mizuno. Never settle.’