Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sansüre Sansür Sunar YAY HAREKATI

Sansüre Sansür Sunar YAY HAREKATI

Gündemimiz malesef yine sansür, Youtube 1 yıldır kapalı olduğu için değil üstelik. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Dailmotion herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin erişime kapatıldığı için. SansüreSansür olarak tam da bugünlerde yeniden hatırlatalım, yeni bir site kapanma haberi gelmeden diye hazırlıklar yaparken.

Bu kötü tesadüfü yeni harekete ivme katacak bir motivasyon olarak görüp, yeniden sesimizi duyurmak için biraraya geliyoruz. Bu defa amacımız tünellerle, DNS ayarlarıyla bir yere varılamayacağını göstermek, bilgi alma özgürlüğümüzün elimizden kayıp gittiğini bir şekilde unutturmamak. Tepki göstermezsek neler olabileceğini “internetin ön izlemesini yapıyoruz” eylemi sırasında ve hemen sonrasında blogger’ın erişime kapatılmasıyla tecrübe etmiştik. Türkiyenin diğer sansürcü ülkeler arasında yer almasını istemiyoruz ve bunun gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapmaya kararlıyız. Şimdiden geniş bir katılım ağı oluştu. Üniversiteler, öğrenci klüpleri, farklı şehirlerde yaşayan farklı meslek gruplarından insanlar katıldılar. Ancak daha fazlası gerekli.

Neler mi yapabilirsiniz?

1. Afiş ve Stickerlarla destek olabilir bunların yayılmasını sağlayabilirsiniz.
2. Siteniz ve/veya blogunuz varsa 11 Mayıs 2009 tarihinde hep birlikte yayınlamaya başlayacağımız videoları yayınlayabilirsiniz.
3. Astığınız afişlerin ve stickerların fotoğraflarını çekip viral yolla herkese gönderebilirsiniz.

not. Afiş ve sticker edinmek için bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.