Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanatçıların Dünyayı Gezdiği Steampunk Botlar

Sanatçıların Dünyayı Gezdiği Steampunk Botlar

Müzisyen, sanatçı, fotoğrafçı bünyelerin geridönüşüm malzemelerinden elde yaptığı botlar deneysel turlara çıkıyor.

Gerçek ismi Caledonia Callie Curry olan Swoon adlı sanatçının peşine takılan diğer müzisyen, tasarımcı bünye yani özgür ruhların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu deneysel sanat projesi kapsamında şimdiye dek birkaç ayrı sehayat düzenlenmiş. İlki Mississippi’den St Louis’e, sonuncusu da Slovenya’dan Venedik’e olmuş, ki bu Venedik Bienali’ne denk gelmiş. Fotoğrafçı Tod Seelie de kamerası ile onların peşinden gidiyor ve çekim yaparak belgeselleştiriyor serüveni. Tüm bu geziler birkaç yıl önce gerçekleşmiş ama sırada Ağustos ayında gerçekleşecek bir tane var, Oregon’da.

Devasa salların neredeyse hepsi geridönüşüm malzemelerinden yapılmış. Salların kullandığı motor eski otomobillerin motorları. Her gezi farklı sayıda botun yola çıkmasıyla gerçekleşiyor, bazen sayı 5-6’yı buluyor.


Botlar yalnızca su üzerinde gidebilmek için değil aynı zamanda canlı performans sahnesi olabilmesi için de tasarlanmış. Kimi zaman üzerinde tiyatro ya da müzik gösterileri oluyor. Mississippi seyahatinde yerliler içeri davet edilmiş ve onlara kostüm tasarımı, ipek sanatı öğretilmiş.

Dünyanın her yerinden insanın içinde olduğu botlar yolda yeni insanlarla tanışmak için ilerliyor.