Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanatçı ruhlu bigular sahnede!

Sanatçı ruhlu bigular sahnede!

Efendim, bazılarınızın bildiği, bazılarınızın da bilmediği üzere bigu’da bir grup korist mevcut.. İstanbul Avrupa Korosu’nda epeydir birlikte müzik yapan bu ekip zaten biguya da Artanubis’in buraları keşfi sonrasında topluca gelmişti.. Artanubis, imaginationss, dydemoz, tinklebell, yecee, ayşecikinalpellayadogduguan, leonid, gullusum ve bendeniz mezzoalto‘dan oluşan bu ekibib bazı üyeleri aktif bigucanlar değilse de hepsi aktif olarak müzikle uğraşıyorlar..

İşbu girizgahtan sonra haberimizi verelim: efendim nicedir settar “bir konseriniz olursa mutlaka haber verin, haber yapalım” diyip duruyordu.. onun bunu demesi üstünden birkaç konser geçti ama nihayet gün bugündür diyerek, ve bu konserin kendi içinde bigu için özel bir durumu olması sebebiyle en yakın tarihteki konserimizi bigu ahalisine duyurmak istiyorum.. İstanbul Avrupa Korosu, 6 Haziran Cuma akşamı Harbiye St. Esprit Katedrali’nde ve 7 Haziran Cumartesi akşamı Moda L’assumption Kilisesi’nde Puccini’nin çok az bilinen ve seslendirilen bir koral eseri olan ve bundan 5-6 sene önce yine İstanbul Avrupa Korosu tarafından Türkiye prömiyeri yapılan Messe di Gloria’sını seslendirecek. Puccini daha ziyade opera eserleriyle bilinen bir besteci, bu yazdığı ilk koral ve 17 yaşındayken yazmış.. 

Koro şefi Gökçen Koray yönetiminde ve korepetitör Sergei Gavrilov’un piyanosuyla eşlik edeceği bu konseri bigu için bu kadar özel kılan şey ne peki?

BARİTON SOLOYU ARTANUBİS SÖYLÜYOR! 🙂

Yukarıda nicklerinden bahsettiğim kişilerden tinklebell soprano partisyonunda, ben ve imaginationss ise alto partisyonunda koroda olacağız (yani diğer arkadaşların bir kısmı ara verdiler koroya) ama ama amaaaaaa, sevgili Artanubis en önde muhteşem sesiyle solo söylüyor olacak.. kendisinin daha evvel koromuzda Mozart Requiem’in bas solosunu da seslendirdiğini söylersem sesinin ve yeteneğinin güzelliği ve kapasitesi konusunda bir fikir vermiş olurum sanıyorum.. on parmağında kırk marifet olan Art’ı dinleme fırsatını kaçırmayınız diyorum:) tabi koromuz da gayet iyi, eser de son derece keyifli bir eser, kilise ortamında daha da şık oluyor, hadiseyi genel olarak seveceğinizi tahmin ediyorum..

Bi de: konserlerimiz ücretsiz, ve saat 20.30’da başlıyor.. görüşmek üzere..

aşağıda koronun web sayfası açılmazsa facebook sayfamızdaki eventten de detayları takip edebilirsiniz: İstanbul Avrupa Korosu Yıl Sonu Konserleri (http://www.facebook.com/event.php?eid=14221311242&ref=nf)