Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bilgisayar Programlarını Gerçek Dünyada Kullanmak

Bilgisayar Programlarını Gerçek Dünyada Kullanmak

Sanat yönetmeni Tomin, aşırı dozda mesainin gerçek hayatta yaratabileceklerini bizlere 1 dakikada gösteriyor.

Sanatın renksel ve çizgisel dünyasıyla ilgileniyorsanız fazlasıyla programın olduğunu biliyorsunuzdur. Adobe ailesinin üyeleri, Autodesk programları, SolidWorks, ZBrush ilk aklıma gelenler. Dahası da var ama saymakla bitmez. Bu programların da her birinin dili kendine özgü tabii ki. Yok efendim çevirme komutları farklı, şekil komutları farklı, farklı da farklı. Fakat genellikle bu programların bazı arayüzleri benziyor. Peki ya gerçek hayatta bu komutlar ve bir imlecimiz nasıl olurdu sizce? Sizcesini bilemem ama Tomin’cesini bilebilirim.

Rus asıllı Tomin videolar ve grafik tasarımlar yapan bir sanat yönetmeni. Yandex, McDonald’s, Opel gibi birçok markayla çalısan Tomin, şimdilerde NY’ta kurucularından olduğu Nord Collective’de.

Fazla Mesai Sanat Yönetmeni Usandırır

Tomin yayınladığı son video ile Vimeo dünyasında sanat yönetmenlerinin dünyayı fazla mesaiden sonra nasıl görüyor olabileceğine odaklanıyor. Sürekli bulutlara revizyon alan, logoyu bir tık büyüten, şu görselin ortasındaki kübü yuvarlak yapalım gibi yorumlar duyan sanat yönetmenleri belli bir süre mesaiden sonra ne yazık ki dünyaya da bakınca hala arayüz görüyor olabilir.

Videoda da imleçle gerçek dünyada yapılan eylemleri görüyoruz. Çöp kutusu devriliyor, lunaparklar döndürülüyor, şekiller değişiyor. Tomin bizlere eğlenceyle izlenen bir dakika yaratıyor.

Eğer bir sanat yönetmeniyseniz ya da sanat yönetmenleriyle çalışan biriyseniz bu video sizler için daha da eğlenceli olabilir. Şimdiden keyifli seyirler.

Görsel: Vimeo