Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanat Eserlerinin Yarısı Olmasaydı Dünya Nasıl Olurdu?

Sanat Eserlerinin Yarısı Olmasaydı Dünya Nasıl Olurdu?

Su markası LIFEWTR, kadın sanatçılara karşı farkındalığın artması için Women in Art serisinde şişelerinde kadınların eserlerine yer verdi.

Günümüzde tasarım, çizim, resim, film ve fotoğraf gibi sanat formlarında yer alan sanatçıların yüzde 51’ini kadınlar oluşturuyor. Ancak buna rağmen eserlerinin sadece yüzde 5’i kalıcı koleksiyonlarda yer alıyor. Bu konuda bir farkındalık yaratmak isteyen PepsiCo şirketine bağlı su markası LIFEWTR kadın sanatçıların eserleri için bir girişim başlattı.

LIFEWTR şişelerinde kadın sanatçıların eserleri yer alıyor

LIFEWTR, Sanatta kadınların eserlerine daha fazla yer açmak ve onların sesini duyurmak amacıyla 20 milyon su şişesinde Women in Art başlığıyla onların eserlerine yer verdi. Kadınların eserlerinin daha fazla yerde görünür olmasını sağlamak amacıyla yeni galeriler oluşturmaya devam ediyor. Bunlardan biri New York City, Lincoln Center’da yer alan 60 metrelik açık hava galeri duvarı.

Marka kampanya filmiyle birlikte “Dünyadaki sanat eserlerinin yarısı olmasa nasıl olurdu?” sorusunu soruyor. Açık havada bulunan galeri duvarı da sanat eserlerinin yarısının kaybolduğu bir dünyayı temsil ediyor. Kampanyanın görünürlüğünü arttırmayı amaçlayan LIFEWTR, film ile birlikte herkesi #ArtByAWoman etiketi kullanarak eserlerini paylaşmaya çağırdı. Ayrıca LIFEWTR Instagram hesabını dijital galeriye çevirerek bu eserlere yer verdi.

Etkinlikle birlikte sanatçılar #ArtByAWoman etiketiyle eserlerini paylaştı. 18 binin üzerinde paylaşım ve sanat eseri bu sayede sosyal medyada paylaşılırken kampanya için hazırlanan tanıtım filmi 4,7 milyon kez görüntülendi. Kampanya toplamda 251 milyon gösterim elde etti.

 

Künye

Müşteri: LIFEWTR
Ajans: R/GA

Görsel: Video, lifewtrartbyawoman