Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Gerçeklikte Köpek Balıklarıyla Beraber Yüzme Keyfi

Sanal Gerçeklikte Köpek Balıklarıyla Beraber Yüzme Keyfi

Vodafone, su geçirmez sanal gerçeklik gözlükleri ile Hollanda'daki bir havuzda Güney Afrika'daki köpek balıklarıyla beraber dalma deneyimi yaşattı.

Köpek balıklarıyla yüzmek adrenalin yükseltecek, benzersiz bir deneyim olabilir ama bunu bir akvaryumda yapmak hoş değil. Neyse ki sanal gerçeklik var, bu sayede vahşi hayvanları kendi doğalarında deneyimleme şansı bulabiliyoruz. Bakınız, Vodafone Hollanda’nın yeni projesinde Hollanda’da düzenlenen bir teknoloji etkinliği için Afrika’nın yırtıcı beyaz köpek balıkları sanal olarak bir havuza taşınmış.

Vodafone, çalışma için öncelikle bir iletken aracılığıyla suyun üstündeki 4G sinyalini su altı sinyaline dönüştürmüş. Bu iletken sayesinde sinyal, su geçirmez sanal gerçeklik başlığına aktarılarak gerçek zamanlı bir dalış deneyimi sağlanmış. Amsterdam’daki havuza dalan köpek balığı delisi Melvin Smitter da o sırada Güney Afrika sularında yüzmekte olan köpek balıklarıyla beraber dalıyormuş gibi hissedebilmiş.

Çalışmaya katılan Melvin Smitter, çok mutlu görünüyor. 30 yıl boyunca köpek balıklarına büyük ilgi ve merak duyarak yaşayan Smitter, nihayet hayallerinin gerçekleştiğini söylüyor ve bu avcı hayvanlar arasında korumaya ihtiyaç duymadan yüzebildiği için heyecanlı olduğunu belirtiyor.

Güney Afrika’da Çekilen Görüntüler

Dijital reklam ajansı Superheroes, kardeş ajansı Magic Bullet ve Glasnost tarafından gerçekleştirilen çalışma için hareketli LED’ler ve 4G ile donatılmış bir duba yaratılmış. Bu duba daha sonra 3b baskı ile hazırlanan ve su altında çalışan özel sanal gerçeklik gözlüklerine bağlanmış. Çalışmada kullanılan köpek balıklarının yüzdüğü 360 derece video içinse Güney Afrika’da köpek balıkları konusunda araştırma yapan ve dalışlar düzenleyen White Shark Projects ile çalışılmış. Kuruluş aynı zamanda bu köpek balıklarının davranış biçimleri konusunda da çalışmaya iç görü sağlamış. Güney Afrika’da çekilen görüntülerin, sanal gerçeklik gözlüğü üzerinden yayını sağlanarak deneyim gerçeğe çok yakın bir şekilde yaratılabilmiş.

Sanal gerçeklik Vodafone köpek balığı Sanal gerçeklik Vodafone köpek balığı Sanal gerçeklik Vodafone köpek balığı

Vodafone, su geçirmez sanal gerçeklik gözlükleri gibi farklı teknolojiler üzerinden insanları yeni teknolojileri kullanarak yeni deneyimler yaşamaya ve yeni keşifler yapmaya çağırıyor. Aynı zamanda geleceğin teknolojilerinin şirketin vizyonuyla neye dönüşebileceğini anlatmayı amaçlıyor.

Görsel: YouTubeVodafone