Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung, Galaxy Camera için Instagram Fenomenleriyle Çalışıyor

Samsung, Galaxy Camera için Instagram Fenomenleriyle Çalışıyor

Samsung'un İnstagram fenomenleriyle sürdürdüğü ve ödülü Galaxy Note 10.1 olan yarışma 40 bin kişiye ulaştı.

Sosyal medyayı en etkin kullanan marka olma ididaşı olan Samsung’un son projesi Galaksiyle Durdur Zamanı Instagram’ı merkez alıyor. Sayılarla konuşmak gerekirse proje toplamda 40 binin üzerinde katılımcıya ulaşılmış ve proje boyunca kullanılan her iki etiketle birlikte toplamda yaklaşık 100 bin fotoğraf paylaşımı yapılmış. Ama bizce projenin dikkat çeken yani İnstagram’ı bir platform olarak doğru kullanması. Kampanyaların sosyal medyadaki ayağı için Twitter projelerinde Twitter fenomenleriyle çalışılmasına alışığız, Samsung ise Instagram’da sürdürdükleri yarışma için Instagram fenomenleri ile çalışmış.
Projenin bir diğer önemli ve fark yaratan özelliği ise Android uyumlu cihaz olan bir kamera için, genellikle mobil fotoğraf çeken Instagram kullanıcılarını hedef alıyor olması.


Pojede fikir lideri olarak konumlandırılan bol takipçili, Instagram fenomeni 4 kullanıcı konseptler öneriyor. O konsepttefotoğraflarpaylaşırken #durdurzamanı ile #galaxycamera etiketlerini kullanarak yarışmaya katılabiliyor.

Mustafa
Seven
(@mustafaseven)
Mehmet
Kırali
(@civilking)
Çiler
Geçici
(@audiosoup)
Sefa
Yamak
(@sefayamak)

Projede her hafta, haftanın birincisini bu 4 isim seçildi ve kazananın ödülü Samsung Galaxy Camera oldu. 4 haftanın sonunda hafta finalistleri arasından da bir 1. daha seçildi ve o da Samsung Galaxy Note 10.1 kazandı. Samsung Instagram fenomenlerini kullanan ilk marka olamasa da bu platformda bu kadar büyük ödülleri veren ilk marka olmayı sahiplenmek istemiş anlaşılan.