Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Salomon’dan Engelli Kayakçılara Özel Gereçler

Salomon’dan Engelli Kayakçılara Özel Gereçler

Outdoor ve spor giyim üreticisi Salomon, bedensel engelleri nedeniyle protez kullanan sporculara özel kış sporları gereçlerini tanıttı.

Kazalar, afetler, doğumsal engeller ve tümör operasyonları sonucunda uzuvlarını kaybetmiş ampute sporcular, Salomon’un yeni projesi ve ürün serisi ‘Salomon Adaptive Project’ ile kış sporları alanında kendilerini daha rahat ve özgür hissediyor.

Salomon’un koşu ve arazi sporları alanlardan sorumlu yöneticisi Patrick Leick’in fikri ile temeli atılan proje, partner ampüte sporcular Jerome Bernard ve Boris Ghirardi’nin destekleriyle gerçeğe dönüşmüş. Bir araya gelerek uzun aylar boyunca tasarımlar ve prototipler üzerinde çalışan ekip Salomon’un biyo-mekanik konusundaki uzmanlığından da faydalanarak ortaya işlevsel ve konforlu ürünler çıkardı.

Ürünler İsviçre Alplerinde Test Edildi

2023 yılında Salomon bünyesinde kurulan ve tamamı -MaXiRace ve Sierra Zibal gibi önemli etaplarda yarışmış- engelli sporculardan oluşan ‘Para-Team’ aynı zamanda Salomon Adaptive Project’ten çıkan ilk ürünleri test eden ekip. Başlangıçta koşu ve arazi yürüyüşleri için ürün tasarlamak için yola çıkan proje, kısa süre sonra büyüyüp Salomon’un diğer branşlarına da yayılarak ampüte kayakçı ve snowboardçuları da hedeflemeye başlamış. Protez ve elektronik destekli protezlerle yüzde yüz uyumlu snowboard’lar, ayakkabılar ve bacak destekleri ile tasarımın gücünü engelli sporculara daha fazla erişilebilirlik sağlamak için kullanan Salomon, 2025’te bu yeni ürün gamına farklı parçalar eklemeyi hedefliyor.

Görsel: Salomon Instagram