Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sahibinden Satılık Dijital Ajans

Sahibinden Satılık Dijital Ajans

Türkiye'nin eğlenceli ve başarılı dijital ajanslarından El Turco Digital artık yaratıcı olmadığını düşündüğü için kendini satılığa çıkardı.

İşlerine ve varlığına çoğunuzun aşina olduğuna inandığım, benim aklımda hep alternatif işleriyle yer etmiş dijital ajans El Turco Digital satılığa çıkarıldı. Ajans bu haberi Facebook ve Twitter hesaplarında duyurdu, başta geyik olup olmadığını ayırmak o kadar kolay değil.

El Turco Digital’ın kendisiyle haberleşerek edindiğim bir manifesto var ajansın satılmasıyla ilgili. Şaka değil, sahibinden çok kullanılmış dijital reklam ajansı ilanı gördük. Manifesto şöyle:

NEDEN SATIYORUZ?

Her ajansın aynı dertten muzdarip olduğu fark yaratmak hissiyatının önüne geçemediğimiz için ajansımızı satılığa çıkardık.
Reklam isteyen, fakat müşteri kitlesinden habersiz marka yöneticileriyle diyalog halinde olmaktan sıkılmadık. Markasından habersiz yöneticiyle, neyi neden tükettiğinin farkında olmayan müşteri arasında sıkışıp kalmaktan yorulmadık. Yaratıcılıktan dem vurarak yaratıcı davranılamayacağını anladık. Kağıt kestik, kağıt katladık, el emeğinden göz nuru ürettik, yeri geldi stop motion, yeri geldi high-definition çalıştık.
Gördük ki; reklamcılar yılın belli zaman dilimlerinde birbirlerini ödüllendirmekten öteye gidemiyor. Gördük ki; reklamcıları reklamcılar dışında kimse alkışlamıyor. Gördük ki; “esinlenmeler” ödüllendiriliyor. Fakat pes etmedik, üretmeye devam ettik.
Öyleyse reklam sektöründeki varlığımızın anlamı neydi?
El Turco Digital diğer ajanslar gibi bir hayalin gerçekleşmesiydi. Kuruldu, çalıştı, kapısı çalındı, çatıştı, düşündü, taşındı, kaşındı ve kaşıdı.
Madem öyle, satıyoruz!
İlgilenenler : [email protected]

Onlardan duyduğum başka bir şey de sabah kalkınca tek motivasyonlarının ‘fark yaratmak’ hissi olduğu ve bu olmadığı zamanlarda da kendilerini mutsuz hissettikleri. Mutsuz olmalarını istemeyiz! Yani bu ilan ciddi, ciddi düşünen varsa yukardaki adresten iletişime geçebilir. Kimilerine göre gerçekçi ve yeni işlere/projelere bir yelken gibi değerlendirilebilecek bu ilanı ben biraz hüzünlü bulsam da bu kadar dürüst ve açık olmak her ajansa nasip olur umarım. El Turco Digital manifestosunda biraz da sektöre sitem ediyor iğneyi kendine batırırken. Aslına bakılırsa marka ekiplerinin ajansları daha iyi anladığı, ajansların marka ihtiyaçlarını daha özverili gözettiği dünya her sektör insanının temennisidir herhalde. Blinçli tüketiciyi dilemekse bonus olmuş.

Not: Ajansın talebi üzerine manifestoda ufak değişiklikler yapılmıştır.