Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklam Ajansında Mutlu Kalmak İçin Mobil Mutluluk Ölçer

Reklam Ajansında Mutlu Kalmak İçin Mobil Mutluluk Ölçer

Endonezya'da bir dijital ajans için geliştirilen mobil uygulama reklam ajansı ve şirketlerde çalışan mutluluğunu hedefliyor.

Herkes bilir, kimileri kabul eder; reklam ajanslarında işler çok yoğundur, çoğu zaman nefes alacak vakit yokken moralleri yüksek tutmak zordur. WPP Group’a bağlı Endonezyalı dijital ajans XM Gravity, ajans çalışanlarının moralini ölçmek ve yüksek olanları ödüllendirmek için bir mobil uygulama geliştirmiş. İsmi ‘Happiness’ olan uygulamanın 4 özelliği var: mod, haberler, görev ve iletişim.

Ajansın CEO’su Kevin Mintaraga ajans çalışan sayısının 6’dan 135’e çıktığı süreçte herbir çalışanla işlerin nasıl gittiğini konuşmanın zorlaştığını söylüyor.
Mod özelliği içinde heyecanlı, delirmek üzere, stresli, zorda/darda gibi hisler var 9 tane, kullanıcı nasıl hissettiğini kendi seçiyor. Ama bu durum mesajları diğer ağlardaki gibi herkese açık değil, bu bilgiler yalnızca insan kaynakları departmanı ve ajans yöneticisine gidiyor; eğer bir çalışan haftada 2’den fazla kez negatif mesaj gönderirse o da. Tabii ki çalışanın bağlı olduğu direktöre bu geribildirim gitmiyor, insan kaynakları kendi görüşüyor kişiyle. Mintaraga bu özelliğin sebebinin çalışanların mutsuz olmasının zaten kendi direktörlerinden kaynaklandığı için faydalı olduğunu söylüyor, şimdiye kadar %5 gibi bir oranda olumsuz dönüş almışlar.
Haberler özelliği yalnızca ajansla ilgili değil, çevreyle ilgili de genel haberler gösteriyor, yeni bir çalışan geldiyse onu tanıtan kısa videolar içeriyor örneğin.
Görev özelliği ajans çalışanlarının, ajansın kendi yaptığı işleri kişisel sosyal medya hesaplarında yaymasına yarıyor. Ajansın Unilever, Samsung, Nestle gibi büyük müşterileri var; ajans çalışanlarının da hayli fazla takipçiye sahip Twitter hesapları. Happiness mobil uygulamasındaki ‘görev’ özelliği ile ajans çalışanları ajansın işlerinin reklamını yapmış oluyor.

Mintaraga WPP Group’a bağlı ajanslarİn içinde gelmiş geçmiş en genç CEO ve 27 yaşında, mutluluk uygulaması ile ilgili de buyuk planları var. Bunun bir model olduğunu ve başka şirketlere de uygulanabileceğini söylüyor, şimdiden müşterilerinden bu uygulamayı satın almak isteyenler olursa diye projeye adanmış bir proje yöneticisi çalışmaya başlamış bile. Şimdi Asya’daki diğer JWT ajanslarında kullanılacak ilk olarak ve bunu JWT Asya-Pasifik CEO’su Tom Doctoroff açıkladı.