Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Royal Academy’deki Ai Weiwei Sergisini 360 Derece Gezin

Royal Academy’deki Ai Weiwei Sergisini 360 Derece Gezin

Royal Academy ve Ai Weiwei'nin işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında tüm sergi alanı dijitale aktarılarak sanal ziyaretleri mümkün kıldı.

Çinli modern sanatçı Ai Weiwei, çeşitli formatlardaki işlerini 20 Ocak – 20 Kasım 2016 tarihleri arasında Londra Kraliyet Sanat Akademisi’nde sergiliyor. Londra’ya gitme fırsatı veya imkanı olmayanlarsa serginin tamamını istedikleri sıra ve hızda dijital olarak gezebiliyor. Sanal gerçeklikle hazırlanan 360 derecelik deneyim, tıpkı macera ve yapboz türü videoları veya Google Street View’daki gibi yol üzerindeki noktalara dokunarak yürüyebiliyor ve eserler üzerine dokunarak inceleyebiliyorsunuz.

Kraliyet Sanat Akademisi’nin Artistik Yöneticisi Tim Marlow ve WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın bir araya gelerek hazırladığı bu deneyimle birlikte Ai Weiwei’nin politik, sanatsal ve toplumsal duruşuna karşılık bir yansımanın aktarılması hedefleniyor. Aynı zamanda sanatçının işlerindeki detayları incelemek için de uygun tabanı sağlıyor.

Ai Weiwei 360 deneyimi bilgisayar ve akıllı telefonda tarayıcıyla veya Samsung Gear VR ve Google Cardboard gözlükler eşliğinde sanal gerçeklik içinde deneyimlemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: Royal Academy of Arts