Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renk Körlüğü Testinin İçine Gizlenmiş İndirim Kodları

Renk Körlüğü Testinin İçine Gizlenmiş İndirim Kodları

LC Waikiki’nin gençleri hedefleyen Xside markasının Pantone ile hazırladığı renkli koleksiyon için renk körlerine özel indirim kodları hazırlandı.

LC Waikiki’nin gençlere yönelik ürünler üreten markası Xside; rahat, şık ve renkli ürünleriyle ön plana çıkıyor. Markanın renklerin entegrasyonu konusunda danışmanlık hizmet veren ve aynı zamanda her yıl düzenli olarak trendler doğrultusunda yılın rengini duyuran Pantone ile hazırladığı koleksiyonda da canlı renkler dikkat çekiyor. 8 farklı renk ile hazırlanan koleksiyonda çeşitli ürünler yer alıyor.

LC Waikiki’den renk körlerine özel kampanya

Bu renkli koleksiyon renkleri sağlıklı bir şekilde görebilen herkesin ilgisini çekebilir ancak renk körleri için aynı durum söz konusu değil. Renkleri görmekte ya da seçmekte zorlanan kişilerin bu renkli koleksiyondan mahrum kalmamasını isteyen LC Waikiki, ters Ishihara testi yöntemiyle sadece renk körlerinin görebileceği sayılarla bir indirim kodu sunuyor.

Renk körlüğü hastalığı kısmi ve tam renk körlüğü olarak iki farklı gruba ayrılıyor. Hastada renk görme eksikliği tipinin belirlenmesi için özel olarak hazırlanmış testler sayesinde kişilerin çeşitli renklerdeki algılama yeterlilikleri ölçülüyor. Her ne kadar adı herkes tarafından bilinmese de bu testlerin en popülerlerinden biri Ishihara testi. Bu testi bir daire içindeki renkli noktalardan oluşan sayıların yer aldığı test olarak anlatırsak birçoğumuz neyden bahsettiğimizi daha rahat anlayacaktır. Sağlıklı bir görüşe sahip kişiler buradaki sayıları okumakta zorlanmazken renk görme ile ilgili problemi olanlar renklerin karışımından sayıları seçemiyor.

Kollektif tarafından yaratılan kampanyada hazırlanan indirim kodları banner’a yerleştirildi. Sadece renk körü kişiler indirim kodlarıyla LC Waikiki’nin internet sitesi üzerinden Xside’ın Pantone koleksiyonu ürünlerini yüzde 5 indirimle sahip oldu.

xside

Künye

Müşteri: LC Waikiki Xside
Müşteri Temsilcisi: Ömer Barbaros Yiş, Efsun Janset Yılmaz, İrem Yılmaz, Aybikem Oruzbeyi, Simge Kocabay,
Yonca Kerküklü, İzel Nur, İnci Nur Saygılı Eraydın
Reklam Ajansı: Kollektif
Ajans Başkanı: Hüseyin Camcı
Ajans Başkan Yardımcısı: Can Suar
Kreatif Grup Yöneticisi: Mücahit Türkmen Çanta
Kreatif Ekip: Emre Ejder, Begüm Bozkurt, Simay Sesigür, Büşra Emir

Görsel: Kollektif