Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamın ‘Hızlı’ Yeni Nesil Yetenekleri Kırmızı Ödülleri İçin Yarışıyor

Reklamın ‘Hızlı’ Yeni Nesil Yetenekleri Kırmızı Ödülleri İçin Yarışıyor

Bu yıl 13.sü düzenlenecek olan Kırmızı Ödülleri’nin “Kariyerine Hız Katanlar” konseptli reklam kampanyasında reklam sektörünün yeni nesil temsilcileri yer aldı.

2003 yılından bu yana reklamdaki yaratıcılığı artırmak, reklam ajanslarının, çalışanlarının ve reklamverenlerin yanı sıra öğrencilerin de kazandığı başarıları belgeleyip ödüllendiren Kırmızı Ödülleri’nin reklam kampanyasının bu yılki iletişim teması ‘hız’ olarak belirlendi.

Reklamcılık sektörüne dinamizm katan, kariyer basamaklarını hızla tırmanan genç ve yetenekli reklamcılar, Kırmızı’nın iletişim yüzü olarak kampanyaya destek verdi. Ajanslardan gelen öneriler doğrultusunda belirlenen isimler, kampanya için giydikleri kırmızı kostümlerle Formula 1 pilotlarını aratmadı.

Kampanyanın 2 gün süren çekimlerinde; Manajans/JWT’den Cem Yolal, TBWAİstanbul‘dan Renan Erener, Leo Burnett İstanbul’dan Enes Hadzibegovic, Publicis Worldwide Türkiye’den Fatih Düzyol, Concept’ten Ferhan Dayıoğlu, Young & Rubicam’den Ece Diçmen, Medina Turgul DDB’den Kerem Tüten, Lowe İstanbul’dan Nadir Aydın, Rafineri’den Saydan Çelik gibi genç kuşak reklamcılar objektif karşısındaki yerlerini aldı. Çekimler sırasında keyifli anlar geçiren reklamcılar kamera arkasında yaşadıkları deneyimleri de aktardı.

Saydan Çelik – Rafineri Reklam Ajansı
Damalı Bayrağı En Çok Gören Ekip Kırmızı’yı Alır!

Rafineri Reklam Ajansı’ndan Saydan Çelik’e göre yarışı önde tamamlayan ekip Kırmızı ödülün de sahibi olacak. Reklam sektöründe ekip çalışmasının önemine değinen ve birlikte çalıştıkları markaların birbirleriyle sürekli bir yarış içerisinde olduklarını belirten Çelik, kampanyayı “Ben lastik değiştiriyorsam, diğerleri bir yandan benzin dolduruyor ve en kısa sürede yayına giriyoruz. Bu kampanyada, markaları araç olarak konumlandırırsak, sezon boyunca damalı bayrağı en çok gören ekiplerin ödüllendirildiği bir töreni duyurma amacıyla bence hedefine varıyor.” şeklinde değerlendirdi. İşleri gereği kamera arkasında çalıştıklarını söyleyen Çelik, eğer fotojenik değillerse, yalnızca elde ettikleri başarılarla kamera önüne geçme şansı bulduklarını da sözlerine ekledi.

Osman Nadir Aydın – Lowe Reklam Ajansı
‘Hız’ Konsepti İlgiyi Sürdürür

Kırmızı reklam kampanyalarının merak uyandırdığını, özellikle son dönemde ilgiyle izlenir bir hale geldiğini belirten Osman Nadir Aydın, kampanyada sektörden yüzlerin yer almasının ilgiyi daha da artırdığını ve bu yıl da aynı etkinin süreceğini düşünüyor. Kamera karşısında iyi olmadığını söyleyen Aydın, çekimler sırasında zor anlar yaşamış.

Fatih Düzyol – Publicis Reklam Ajansı
Kariyerimde İlk Kez Kamera Önüne Geçtim!

Fatih Düzyol, basın kategorisinin hem yurt içinde hem de yurt dışındaki yarışmalarda Türkiye’nin en çok katılım gösterdiği kategorilerin başında geldiğini ve Kırmızı Ödülleri’nin basına odaklı olmasının da bu konudaki yaratıcılığı artırdığını düşünüyor.

Düzyol, Kırmızı töreninde dağıtılan bölge ödülleri sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli kişilerin ve ajansların kendini gösterme fırsatı bulduğunu söylüyor. Kampanya çekimleri için ilk kez kamera önüne geçen Düzyol, oldukça keyifli anlar yaşamış ancak yine de yerinin kamera arkası olması gerektiği fikrinde.

Kampanyanın Mimarı TBWAİstanbul’un Üst Yaratıcı Yöneticisi İlkay Gürpınar:
Kırmızı Ödülleri Gençlere ‘Hız’ Katacak

Kampanya fikrinin nasıl ortaya çıktığını ve çekim sürecini anlatan TBWAİstanbul Üst Yaratıcı Yöneticisi İlkay Gürpınar, Kırmızı’nın sektörün önde gelen isimlerini buluşturduğuna dikkat çekerek, “Geriye dönüp baktığımızda bugün reklam sektörüne ve Türkiye’nin hafızasına damga vurmuş birçok isimin geçmişinde onlarca Kırmızı ödülü görüyoruz. Biz de reklam sektörünün genç yeteneklerin kariyerinin başköşesine oturacak Kırmızı Ödülleri’yle yükselişlerine ‘hız’ vermeyi kendimize görev bildik. Bu yüzden Kırmızı Ödülleri’ni, dünyanın en hızlılarından esinlenerek markalamaya karar verdik” dedi.

Gürpınar, araba yarışlarında pilotların podyumda ödüllerini kucaklarken yaşadıkları sevinç, kariyerinde hızla yükselen gençlerin enerjilerini ve heyecanlarını yansıtabilecekleri ortak bir payda olarak düşünüldüğünü ve bu fikrin kampanya yüzü olan isimlerle çekimler öncesinde yapılan bire bir görüşmelerde ele alındığını söyledi.

Çekim sırasında ise genç reklamcılardan yarışı kazandıklarını düşünmeleri ve bu coşkuyu yansıtmaları istendi. Ortaya çıkan görüntülerin eğlenceli ve gerçekçi olabilmesi için yarışlarda kullanılan lisanslı ekipmanlar kullanıldı.

Künye:

Reklamveren: Kırmızı Ödülleri
Reklam Ajansı: TBWAISTANBUL
Üst Yaratıcı Yönetici: İlkay Gürpınar
Yaratıcı Direktör: Arkın Kahyaoğlu
Yaratıcı Ekip: Can Bilginer, Hüseyin Sandık, Begüm Bahçecik
Marka Ekibi: Ayşe Şenünver Erdoğan, Derhan Alp, Clara Sera Altıparmak
Prodüksiyon Ekibi: Ceyda Kayaçetin, Sema Tülübaş, Cansu Arcan
Prodüksiyon Şirketi: 212
Fotoğrafçı: Ozan Çakmak
Rötuş: Kerem Çakmak

Görsel; Kırmızı Ödülleri, YouTube