Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Projeksiyon Yansıtmayla Rehberlik Yapan Deri Üzerine Tasarım Tekniği

Projeksiyon Yansıtmayla Rehberlik Yapan Deri Üzerine Tasarım Tekniği

Autodesk çatısı altında geliştirilen ExoSkin, deri üzerine uygulanabilecek giyilebilir baskı teknikleri arasına yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

Autodesk’in araştırma ve geliştirme bölümü altında faaliyetlerini sürdüren Madeline Gannon, Tovi Grossman ve George Fitzmaurice tarafından geliştirilen ExoSkin giyilebilir teknolojiler ve baskı tekniklerine yenilikçi bir araştırmayla katkıda bulunuyor. ExoSkin, giyilebilir tasarım alanında hibrit bir yöntemin mümkün olduğunu kanıtlamaya adanmış akademik bir çalışma.

Geleneksel giyilebilir obje üretim teknikleri doğrudan beden üzerinde kullanılıyordu. Analog temellerle gelişen bu teknikler kendini giysi ve ortopedi gibi şekillerde dışa vuruyor. Hatta giyilebilir teknoloji alanında da çıktılar elektronik öğeler içerse de uygulama metodu sadece fiziksel eylemlere dayanıyor.

ExoSkin, bu geleneksel metoda hibrit bir yaklaşım getirerek deriyi önce dijital boyama için tuvale dönüştürüyor. Ardından da bu hatları kullanarak fiziksel çıktılar hazırlamamızı sağlıyor. ExoSkin, bilgisayar üzerinde tasarladığımız modelleri doğrudan deri üzerine yansıtıyor. Kıvrımlı yüzeylerde de rehberlik yapabilen yansıtma tekniğinin üzerine ardından kil ile baskı yapılarak fiziksel objeler üretiliyor.

Baskı malzemesi olarak kullanılan kil, cilde herhangi bir zarar vermiyor ve 3 dakika içinde kuruyor. Aynı zamanda uygulamanın bilgisayar destekli tasarım araçlarıyla uyumluluğu sayesinde alternatif çalışma alanları da yaratılabiliyor.

Görsel: Autodesk