Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Procreate CEO’su, Ürünlerine Üretken Yapay Zekâ Eklemeyeceklerini Duyurdu

Procreate CEO’su, Ürünlerine Üretken Yapay Zekâ Eklemeyeceklerini Duyurdu

"Üretken yapay zekâdan nefret ediyorum" diyen Procreate CEO'su James Cuda, hiçbir üretken yapay zekâyı ürünlerine entegre etmeyeceklerini vurguladı.

Büyük sıçramalarla gelişen üretken yapay zekâ modelleri, yaratıcı sektörü ele geçirme aşamasında. Ayrıca bu modellerin eğitimi için sanatçıların ve tasarımcıların eserlerinin kullanılması da devasa bir telif hakları ihlaline yol açıyor. Dolayısıyla üretken yapay zekâ modelleri yalnızca yaratıcıların işini elinden almakla kalmıyor aynı zamanda onların eserlerinden çalıyor. Böylesi bir dönemde, yaratıcı sektörün teknoloji devi Procreate, üretken yapay zekânın kendi alanına girmesine izin vermeyeceğini açıklayarak beklenmedik bir etki yarattı. Yaratıcı camianın kalbini çalan Procreate, bu hamlesiyle kendisini Adobe gibi rakiplerden ayıran önemli bir seçim de yapmış oldu.

Procreate CEO’su James Cuda, kullanıcıların olası yapay zekâ eğitimleriyle ilgili endişelerini ele alan ve akıllardaki sorulara yanıt veren samimi bir videoyla duyuruyu yaptı. “Gerçekten üretken yapay zekâdan nefret ediyorum. Sektörde olup bitenlerden ve sanatçılara yapılanlardan hoşlanmıyorum.” ifadeleriyle tüm yaratıcıların duygularına tercüman oldu. “Ürünlerimiz her zaman bir insanın bir şeyler yaratacağı düşüncesiyle tasarlanıyor ve geliştiriliyor” dedi.

Procreate’ten kullanıcılarına 3 taahhüt

Cuda, bu seçimin şirketi nereye götüreceği konusundaki belirsizliği kabul ederken, insan yaratıcılığını yükseltmenin doğru yol olduğuna inandığını vurguluyor.


Şirket, internet sitesinde yeni üç taahhüdün ana hatlarını çizdi. Bu taahhütler şöyle sıralanıyor: Üretken yapay zekânın olmaması, kullanıcı gizliliğinin sağlanması ve kullanıcıların çalışmalarının yalnızca kendilerine ait olmasının sağlanması.

“Tam da duymak istediğim şey”

Yaratıcıların bu duyuruya verdiği coşkulu tepkileri aşağıda görebilirsiniz:

Görsel: Procreate