Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Politik Derdi Olan Twitter Elbisesi

Politik Derdi Olan Twitter Elbisesi

İsveç'in demokrasi haftası Almedalen Haftası'nda gençler politikacıların dikkatini çekmek için Twitter elbisesi giyiyor.

Almedalen Haftası, İsveç’in siyasal gündemi için önemli bir hafta, 40 yıldan uzun bir süredir İsveç demokrasisi için değerli çünkü şehirde siyasi konuşmalar ve seminerler düzenleniyor. Yüzlerce politikacının, lobilerin, ünlülerin ve halkın buluşma noktası Gotland oluyor. Gençler ise sesini dilediklerini kadar duyuramadığından şikayetçi bu hafta boyunca.

Sosyal organizasyonCrossing Boardersve yaratıcı ajansDeportivoda gençlerin bu hafta boyunca politikacılara seslerini daha güçlü bir şekilde duyurabilmeleri için Twitter elbisesini yaratmış. Elbise kumaşının üzerindeki led ışıklarda tweetlerden gelen mesajlar yazıyor, İsveç gençleri Twitter elbisesi anlamına gelen#Twitterklänning etiketini kullanarak düşünce ve isteklerini tweetliyor, Crossing Boarders üyesi genç aktivistler de üzerlerindeki elbisede bu mesajları taşıyarak politikacıların görmesini sağlıyor.

Yerel ve global medyadan çok ilgi gören proje sayesinde 5 bakan da temsilcilerle görüşme yapmış. Gençlerin siyasetçilere aktardığı konuların başında cinsiyet eşitliği, gençler için oy kullanma yaşının düşürülmesi, ırkçılık, eğitim sistemi ve gençler için daha düşük kira geliyor.
Darısı başımıza.