Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pizza Dilimi ve Ananasın Önyargı Tanımayan Aşkı

Pizza Dilimi ve Ananasın Önyargı Tanımayan Aşkı

AKQA, Milan Pride 2019’un resmi sponsoru olan İtalyan yemek şirketi Just Eat için pizza dilimi ve ananas üzerinden sevginin sınırsızlığına vurgu yapıyor.

Milan Pride 2019’un resmi sponsoru olan Just Eat için yemekler üzerinden seçim özgürlüğüne vurgu yapıyor. AKQA ajansı tarafından hazırlanan animasyon filminin ana karakterleri bir pizza dilimi ve ananas. Yemeklerde bulunan malzemelerin birbirine uyumundan yola çıkan Just Eat şirketi, ananas ve pizza dilimi üzerinden bir yemekten öte tüm insanlığa bir mesaj veriyor. Şirket hiçbir eşleşmenin yanlış eşleşme olmadığını ön plana çıkarıyor. Onur haftası için yapılan kampanyalardan biri olan Just Amore (Sadece Aşk) LGBTİ+ bireylerinin haklarına vurgu yaparken toplumun tercihlere gösterdiği tepkileri farklı bir açıdan sunuyor.

İtalyanların pizzada malzeme olarak ananas kullanmasına tepki göstermesinden yola çıkan Just Eat, ne kadar yargılanırsa yargılansın pizzada farklı malzemeler kullanılabileceği metaforunu bir fikir haline getiriyor. Just Amore animasyon filmi de her gün aynı noktada ananası görmek için bekleyen pizza diliminin romantik hikayesini anlatıyor. Uzun bir aradan sonra en nihayetinde bir birine kavuşan ikili el ele tutuştukları o duygusal anda dışarıdaki insanların tepkili ve aşağılayıcı bakışlarını görüyorlar. Çevredeki bakışlara ve aşağılanmaya dayanamayan İtalyan klasiği pizza ananası terk ediyor ama mutlu olamıyor.

Gerçek aşk yanında mutlu olduğun insanla yaşanır

Pizza dilimi mutluluğun yanında mutlu olduğun insanla yaşandığını fark ettiği anda tekrar ananası aramaya başlıyor ve nihayetinde onunla karşılaştığında korkusuzca elini ona uzatıyor. Çevredeki insanların bakışlarını ve düşüncelerini umursamadan kendi mutluluğunu yaşama şansı yakalayan bu ikili kendileri üzerinden tüm tercihlere bir gönderme yapıyor.

Sevginin toplum baskısı gözetilmeksizin yaşanmasını vurgulayan AKQA, LGBTİ+ bireylerinin seçim özgürlüğüne atıfta bulunuyor ve bireylerin doğal haklarını ön plana çıkarıyor. Beraber yaşadığımız bu gezegende tüm bireylerin mutluluğunu paylaşma şekline saygı duyulması gerekliliği anlatılıyor. AKQA idari yaratıcı yönetmeni Miloš Obradović, ananası ve pizzayı beraber tüketip tüketmemenin tamamen kişisel zevklerden kaynaklandığını söylüyor. Dolayısıyla insanların aşklarını paylaşma şeklinde de bir ayrımcılık yapılmamalıdır diye ekliyor. AKQA 29 Haziran’da Milan şehrinin Porta Veniza bölgesinde gerçekleştirilecek Onur Yürüyüşü etkinliğinde pizza dilimi ve ananas maskotları dağıtarak seçim özgürlüğüne, ayrımcılığa ve aşkın çeşitliliğine vurgu yapacak.

Künye

Müşteri: Just Eat
Ajans: AKQA, İtalya
İdari Baş Yaratıcı: Miloš Obradović
Metin Yazarı: Matteo Lazzarini
Sanat Yönetmeni: Valentino Borghesi
Hesap Yönetimi: Simone Colucci
Program Müdürü: Stefano Girardi, Fabio Carraro
Yapımcı: Alice Crovato
Yaratıcı Ekip: Alessandra De Ascentis; Simone Cremonti, Luca D’Onofrio
Tasarım: Valentino Borghesi
İllüstratör: Federico Tramonte
Strateji: Sara Mantenuto, Ambra Sivori
Prodüksiyon Şirketi: HUMAN ARK
Kıdemli Dijital Medya Uzmanı: Stella Cordopatri
Yönetmen: Aliaksandr Kanavalau
2B Uzmanı: Marek Lachowicz
Müzik: Mikołaj Stroiński
Ses: GŁOŚNO

Görsel: Youtube