Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pillo, Yastığı Oyun Kontrolörüne Dönüştürdü

Pillo, Yastığı Oyun Kontrolörüne Dönüştürdü

Pillo, karmaşık tuş kombinasyonlarını geride bırakan ve her yaştan insanın rahat bir şekilde oyun oynayabilmesini sağlayan yastık formunda bir oyun kumandası geliştirdi.

San Francisco’da gerçekleşen Game Developers Conference (GDC), milyarlarca dolarlık yapım şirketlerinin katıldığı gösterişli oyun konferansları gibi değil. Bu mütevazı etkinlikte daha çok bağımsız oyunların tanıtımı yapılıyor ve oyunların geliştirilmesine katkıda bulunan ekipler başarılı çalışmalarından dolayı kutlanıyor. Konferansın gerçekleştiği 3 geniş oda oyun sektörüne gönül veren, deneysel çalışmalarda bulunan ve bunları içlerinde bulundukları grupla paylaşmak isteyen tasarımcıların ve sanatçıların çalışmaları yer alıyor.


14 – 18 Mart tarihlerinde gerçekleşen GDC 2016 konferansının en yaratıcı alanlarından bir tanesi de Alt.Ctrl.GDC’ydi. Mekan içinde bir mekan görünümündeki bu alanda, neredeyse 30 yıldır gitgide daha karmaşık hale geleneksel kontrol kumandalarına, kontrol kumandası haline gelen akıllı telefonlara alternatif, dokunmaya duyarlı bir yastık dikkatleri çekiyordu.

Pillo adındaki bu yastık kontrolör, alışılagelmiş bir oyun kumandasının yapabildiği her şeyi daha yumuşak ve konforlu bir şekilde yapabiliyor. Pillo’ya sarılarak, onu sıkarak ya da üstüne bastırarak oyunlardaki objeleri hareket ettirmek mümkün oluyor. 2 veya daha çok oyuncunun bir arada oyun oynayabileceği Pillo kumanda uyumlu oyunların sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca Pillo, karmaşık olmayan kullanımıyla çocuk, genç, yaşlı demeden her yaştaki insanın kolayca oyun oynayabilmesini sağlıyor.

Görsel: Pillo Games, YouTube