Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu, Game Developers Conference Europe 2012’den Bildirecek!

Bigumigu, Game Developers Conference Europe 2012’den Bildirecek!

Merhaba sevgili okur,
 
Gelecek hafta dünyada oyun sektöründe olup bitenler hakkında zengin yazılar seni bekliyor. Bu yıl Game Developers Conference’ın Avrupa ayağına katılacak; notlarını ve gözlemlerini tweetler, blog yazıları ve etkinlik sonrası bir dosya ile paylaşacak olan yazarınız Can Sungur olarak sizlere şimdiden bir merhaba diyeyim ve etkinlik hakkında sizi bilgilendireyim istedim. sadi
 
Aygül ve Yalçın ile iletişime geçip “GDC’den bildireyim mi, ne dersiniz?” dediğimde tahmin ettiğimden çok daha hızlı bir olur cevabı aldım. Sanırım Bigumigu’nun kalbinde bir yerde de oyunculuk yatıyor!
 

Dijital Oyunlar Üzerine 24 Yıllık Bir Organizasyon!

 
Bu yıl 24 yaşına giren Game Developers Conference, ya da kısa ismiyle GDC, 1988 yılından beri her yıl düzenlenen, oyun yapımcılarının bir araya gelerek sektör deneyimlerini özelleşen konulardaki panellerde paylaştıkları, “laf olsun torba dolsun” anlayışından ziyade “burada bilgi konuşur” anlayışında bir organizasyonudur. 24 yıldır Amerika’da devam eden organizasyon, 2001 yılından beri Avrupa'da, 2007 yılından beri de Çin'de bölgesel GDC’ler ile devam ediyor.
 
GDC etkinliği bir oyun fuarı değil, adından da anlaşılacağı üzere oyun yapımcılarının gelecek oyun trendlerini ve son yıllarda ortaya çıkan yeni oyuncu / oyun / mecraları ele aldığı panellerden oluşan bir öğrenim ve tanışma merkezi. Bu açıdan, son yıllarda sosyal, browser, F2P ve mobil oyunların etkisi ile Türkiye'de tekrar ivme kazanan oyun sektörü için GDC Europe'un iyi bir kaynak ve pusula olduğunu düşünüyorum. Bu yıl katılma fırsatı bulamayan, ancak oyun sektöründe çalışan, çalışmayı düşünen ya da işinin bir parçası olarak takip eden herkes için bu blog yazılarının çok kıymetli olacağını düşünüyorum. mail
 
Her gün sonunda, katılacağım panellerden aldığım notları ertesi gün yayınlanacak birer yazı haline getirerek Bigumigu’ya gireceğim. Paneller sırasında bol bol tweet atacak, hem de hafta bitip İstanbul’a döndükten sonra genel bir dosya hazırlayıp GDC Europe 2012 macerasını dolu dolu bir şekilde bitirmeyi planladık.
 

Pazarlama ve Oyun Tasarımı Panellerinden Notlar

 
Katılacağım panellerin programını sizlerle aşağıda paylaşmak isterim. Ben pazarlama, sosyal medya ve oyun tasarımı alanlarında danışmanlık veren bir bünye olduğumdan, programlama ve prodüksiyon konularındaki paneller benim programımda yok.
 
 

Pazartesi

  • $100,000 Whales – An Introduction to Chinese Browser Game Design
  • Passion For Entertainment: 10 years of Battlefield/ 20 years of DICE
  • Making the Player Feel Bad – Breaking Rules of Player Choice for Emotional Impact
  • Ambiguity and Abstraction in Game Writing: Lessons from Dear Esther
  • World of Free-to-Play – AAA by Wargaming.net
  • The Wonderful World of UX: How We Can Make Games that Resonate Better and Learn from Approaches to Music
  • Bring Them in Casual; Hook them Core- Keys to Prolonging User Lifetime in Casual Games

 
Salı

  • Surviving Social Media – Experimentation Leads to Innovation
  • Secret Sauce for Location Based Games: Learnings from Shadow Cities
  • Reaching Your Audience Through the Art and Soul of Your Game (Presented by EdgeCast Networks)
  • The Witcher 2: Between Dreams and Deadlines: AAA RPG Design and Pre-Production
  • Designing Grand Strategy: Making the Mechanics of Total War
  • The Long Journey

 
Çarşamba

  • Surviving the Jungle of MMO Eco-Systems
  • Machinations: A New Way to Design Game Mechanics
  • Assassin's Creed: Maintaining Momentum on a Blockbuster Franchise
  • The Self, Presence and Storytelling

Yazıları okuyacak olan herkese şimdiden iyi eğlenceler ve teşekkürler! yes
 
– Can Sungur
@cansungur


Can Sungur Kimdir?

Mühendislikten iletişim sektörüne zıpladıktan sonra Leo Burnett'te stratejist, Promoqube'da dijital strateji direktörü pozisyonlarında çalışan Can Sungur, şimdi marka ve ajanslara dijital strateji danışmanlığı yapmakta, bir yandan da Türkiye'de gelişen oyun sektöründe serbest olarak oyun tasarımı ve etkileşimli deneyim mimarisi alanında danışanlık yapmaktadır. 26 yaşındaki Can Sungur, sıkı bir oyuncu, çok okuyan bir kafa, bir rol yapma oyunu meraklısı ve detaycı bir oyun tasarımcısıdır.