Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Perspektif Odaklı Çizimler İçin Tasarlanmış Cetvel

Perspektif Odaklı Çizimler İçin Tasarlanmış Cetvel

Bir mimarlık öğrencisi tarafından yaratılan Vanishing Point Ruler; perspektif içeren teknik çizimler için tasarlanmış, kullanım kolaylığı sunan özel bir cetvel.

Özellikle mimar ve tasarımcılar sık sık güçlü bir açı ve perspektif bilgisi gerektiren “kaçış noktası” içeren teknik çizimler önem taşıyor. Bunları bilgisayarda çizmek mümkün olsa da elle çizimin dokusu ve özeni başka elbette. Vanishing Point Ruler, bu ihtiyacı yönelik olarak geliştirilmiş bir cetvel. Perspektif çizimlerinin hızlı ve keskin bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyor. Kickstarter üzerindeki kampanyasında başarıya ulaşan bu becerikli çizim aracı; kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.

Piyasada perspektife yönelik teknik cetvel ve çizim araçlarının yetersizliğinden şikayetçi olan Avusturyalı mimarlık öğrencisi Lukas Kienreich; bu nedenle ENGRAVED isimli bir marka yaratıyor. Markanın Kickstarter üzerindeki ilk kampanyası ise: Vanishing Point Ruler.

Kağıda Zarar Vermiyor

Vanishing Point Ruler, huş kontrplak ve saydam akrilikten üretilmiş, şık görünümlü bir teknik cetvel. Üzerindeki koruyucu lak tabakası, cetveli kalemlerin bıraktığı izlerden koruyor. Vanishing Point Ruler; çizimlerin daha hızlı ve kolay bir çekilde yapılabilmesini amaçlıyor. En büyük faydası ise, teknik çizime yönelik cetvellerin çoğunda olduğu gibi kağıdın yırtılması ya da kalemin dağılması gibi sorunlara yol açmaması.

Cetvel; iki ana birimden oluşuyor: Kılavuz birimi ve ana cetvel gövdesi. İstendiğinde normal bir cetvel olarak kullanılabilen Vanishing Point Ruler, 25 cm’e kadar ölçüm yapabiliyor. Cetvelin esas fonksiyonunu gerçekleştirmek içinse kılavuz birimi kullanılıyor. Kılavuzun üzerine lazer baskı ile kazınmış imleçi dilediğiniz bir noktaya (kaçış noktası) getiriyorsunuz. Cetvel, bu nokta etrafında 360° dönebiliyor. Ayrıca, kullanım kolaylığı sağlayan küçük kulp aracılığıyla kılavuz üzerinde hareket ettirilerek kağıt üzerinde istenen başka noktalara ilerletilebiliyor. Birden fazla Vanishing Point Ruler beraber kullanılarak daha karmaşık çizimler yapılabiliyor.

cetvel_vanishing point ruler_engraved_kickstarter_bigumigu cetvel_vanishing point ruler_engraved_kickstarter_bigumigu

Mıknatıs Sayesinde Kolay Kullanım

Vanishing Point Ruler’ın kağıda zarar vermemesini sağlayan şey bir mıknatıs. Kılavuz biriminin altında ise bir neodyum mıknatıs bulunuyor. Cetveli yerinde tutmak için çizim yaptığınız kağıdın altına ince bir metal parçası koymanız yeterli oluyor. Ya da manyetik bir levhayı kağıdın altına koyarak çizim levhası olarak kullanabiliyorsunuz. Hatta bu sayede dilerseniz kaçış noktasını kağıdın dışarısına bir yere yerleştirmeniz de mümkün oluyor.

cetvel_vanishing point ruler_engraved_kickstarter_bigumigu cetvel_vanishing point ruler_engraved_kickstarter_bigumigu cetvel_vanishing point ruler_engraved_kickstarter_bigumigu cetvel_vanishing point ruler_engraved_kickstarter_bigumigu cetvel_vanishing point ruler_engraved_kickstarter_bigumigu

Görsel: Kickstarter