Sürdürülebilir takı markası Papermelon’un kurucusu, tutkulu bir tasarımcı olan Devi Chand. Arkadaşlarından, komşularından ve ona gönüllü olarak atık kağıt getiren herkesten mazleme topluyor ve bunları çok şık aksesuarlara dönüştürüyor. Kullanılan kağıt türleri de çok fazla çeşitlilik gösteriyor. Gazeteler, dergiler, hikaye kitapları, kese kağıtları, hediye paketleri, takvimler ve broşürler Devi Chand’ın ellerinde yeniden hayat bulabiliyor.
Papermelon sıfır atık politikasına sonuna kadar sadık kalıyor
Chand, üniversitede tasarım bölümünü bitirmiş ve hatta bir süre kurumsal dünyada çalışmış. Ancak yine de kendi tutkularının peşinden gitme güdüsünü bastıramamış. Bir gün yemek masasında bir kürdanın etrafına bir parça kağıt sararken bunun bir kağıt boncuğa dönüştüğünü fark etmiş. Kağıt, gerçekten sürdürülebilir olan ve gezegendeki en çok geri ve ileri dönüştürülen ürünlerden biri olduğu için sanatçının prensipleriyle uyumlu bir malzeme.
Chand, kağıdı takıya dönüştürmenin temel tekniğini öğrendikten sonra, diğer yerel işletmelerden ek boncuklar, kordonlar ve gümüş tedarik etmiş. Takıları ev-stüdyosunda, tamamen el yapımı olarak hayata geçiriyor. Sürece hiçbir makine dahil olmadığı için üretim son derece enerji verimli. Marka olarak Papermelon, sıfır atık politikasına bağlı kalmaya sonuna kadar devam ediyor.
Tüm ürünler, yine yerel bir zanaatkar tarafından el yapımı olan yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir karton kutularda paketleniyor. Her kutunun içine hasara karşı dolgu malzemesi olarak geri dönüştürülmüş kağıt kullanılıyor. Güzellik odaklı bir iş olduğundan işin estetik yanına çok dikkat ediliyor. Paketler terzi atıklarından elde edilen kumaş şeritlerle süsleniyor ve adresler elle yazılıyor. Papermelon ayrıca yapım aşamasında kullanılan kalıpları kalem ve şişe gibi günlük malzemelerden elde ediyor. Ürün fotoğraflarını çekmek için, balkondaki doğal ışığı kullanıyor.
Kağıtlarla yapılan yaratıcı işler ilginizi çekiyorsa buradaki haberlere atmak isteyebilirsiniz.
Görsel: Instagram