Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Pantone Color Insider” ile Trendler Arasında Bağlantı Kurmak

“Pantone Color Insider” ile Trendler Arasında Bağlantı Kurmak

Pantone'un "Color Insider" isimli yeni aracı, tasarımcılara renk trendleriyle ilgili anlık ve anlamlı veriler sunuyor.

Tasarım trendleri baş döndürücü bir hızla değişiyor. Bu hız arttıkça yaratıcıların tüketicilerde yankı uyandıracak yenilikleri  yakalama konusunda hissettiği baskı da giderek artıyor. Marka bilinirliğinin ve satın alma kararlarının gizli kahramanı olan renk bu noktada büyük önem taşıyor. Bunun farkında olan Pantone, renk konusunda tasarımcılara destek vermek amacıyla Pantone Connect platformuna Color Insider isimli yeni bir araç ekledi.

Color Insider, ilham ve içgörü arayan tasarımcıların başvurabileceği bir kaynak olmayı hedefliyor. Bu dijital platform, küresel tasarım topluluğunun yeni, trend belirleyen renk tonlarına olan iştahını karşılayan işlevsel bir renk tahminleri ve veri menüsü sunuyor.

Color Insider, özünde renk otoritesinin tasarım dünyasındaki baş döndürücü estetik evrim hızına verdiği bir yanıt. Markaların ve ürünlerin giderek daha fazla renk tonlarına göre değerlendirildiği bir dönemde bu araç, tasarımcılara konseptten tamamlanmış versiyona kadar bilinçli seçimler yapmaları için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlıyor. Profesyonellerin sadece güzel renkler seçmesine yardımcı olmak yerine, bunların arkasındaki hikayeleri onlara aktarıyor.

“İlhamlarını eyleme geçirilebilir paletlere ve ruh hali panolarına dönüştür”

Hizmet, Pantone Renk Enstitüsü’nün küresel uzmanlarının kolektif bilgeliğini bir araya getirerek kullanıcılara zengin, bağlamsal bir deneyim sunuyor. Haftalık güncellemeler, abonelerin stratejik renk analizleri, temel renk eğitimi ve şık bir küresel renk verisi aracıyla kullanıcının bilgi sahibi olmasını sağlar. Küresel renk verisi en dikkat çekici özelliklerinden biri. Bu özellik sayesinde tasarımcılara sektörler ve şehirler arasındaki renk trendlerine niceliksel bir bakış olanağı veriyor . Hatta meslektaşlarının hangi tonlar üzerinde çalıştığını bile gösteriyor.

“25 yılı aşkın bir süredir Pantone Renk Enstitüsü, dünya çapında renk trendlerinin geleceğini ve kendi marka ve ürün renk seçimlerini nasıl şekillendireceklerini anlamak isteyen marka ve tasarımcıların başvurduğu yer olmuştur. Pantone Color Insider bize bu bilgilerin çoğunu alma ve bunları daha geniş yaratıcı topluluğumuzun erişimine sunma fırsatı veriyor,” diyor enstitünün başkan yardımcısı Laurie Pressman.

“Bu içeriğin tasarımcılara, rengin küresel makro trendlerle ilişkisini ve tüketicilerin tasarım kararlarına ilham vermek için ne aradıklarını anlamalarında ek bir destek olabileceğine inanıyoruz. Tasarımın giderek daha fazla renk ve malzeme, daha az şekil ve form tarafından yönlendirildiği bir dönemde, bu hiç bu kadar önemli olmamıştı.”

Color Insider, Pantone Connect ile entegre olarak kullanıcıların ilhamlarını eyleme geçirilebilir paletlere ve ruh hali panolarına dönüştürmelerine olanak tanıyor. İçeriğin bir kısmı ücretsiz olarak mevcut olsa da premium abonelikler, trend olan makalelerin, bilgilerin ve iş birliği araçlarının kilidini açıyor. Bu katmanlı yaklaşım, her seviyedeki tasarımcıların zengin renk uzmanlığından yararlanabilmesini ve projenin ilk aşamasından sonuna kadar tutarlılık ve mükemmelliğin korunmasını sağlıyor.

Görsel: Pantone