Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
OWN : Oprah Winfrey Network

OWN : Oprah Winfrey Network

Oprah Winfrey o kadar parayla( 2.7milyar dolar ) ne yapacak diye meraklanırken, kendi TV kanalını kurduğunu açıkladı.  

25 sezondur abc kanalında devam eden şovunu anlaşması gereği 2011 yılında sonlandıracak olan Oprah, 2009 yılı sonlarında Discovery Communications bünyesinde OWN adını verdiği kanalını yayına açacak. Abc ile olan anlaşması gereği 2011’e kadar kendi kanalında pek görünemeyecek olan Oprah, hüzünlü bir şekilde programına veda etti.

 

(Timsah gözyaşları bunlar 🙂 )

Anlaşmaya göre Oprah’ın yöneteceği The Oprah Winfrey Network, LLC  adında yüzde 50’si Discovery ait, yüzde 50’side Oprah’ın şirketi olan Harpo ait bir şirket kuruluyor.Ayrıca anlaşma gereği Oprah’ın ayda 80 milyon sayfa görübtülenmesi alan sitesi Oprah.com un da yüzde 50’si Discovery Network’e veriliyor. Anlaşmada iki taraf da ellerini ceplerine sokmamış.

Kurulan kanalın konu kapsamı aile,kadın,sağlık,yaşam,yemek vs. Kanal hali hazırda yayında olan Discover Health’in yerine geçecek. ABD genelinde 70 milyon eve ulaşması beklenen kanal,yurt dışında da izlenebilecek.

Detaylar burada ve burada

Ne diyelim hayırlı,uğurlu olsun.Darısı Seda Sayan’ın başına :). Bence güzel düşünülmüş bir adım. Belli ki arkasında çok iyi planlamacılar ve pazarlamacılar var. Tutar bu kanal.