Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otomobil Atıkları ile Tasarlanmış Sokak Mobilyaları: Living Vroom

Otomobil Atıkları ile Tasarlanmış Sokak Mobilyaları: Living Vroom

Avrupa’nın en yaygın mobilite ve taksi uygulaması Bolt, otomobil atıkları ile tasarladığı sokak mobilyalarıyla, sokakların aslında bir park yerinden fazlası olduğunu hatırlatıyor.

Taksi, scooter – bisiklet ve araç kiralama gibi hizmetleri tek çatı altında sağlayan mobilite uygulaması Bolt, benimsediği “Şehirleri bireysel araçların hakimiyetine bırakmamalıyız” söyleminden yola çıkarak, atık otomobil iç aksamlarından tasarladığı sokak mobilyalarını tanıtıyor. Living Vroom isimli bu sokak oturma grubunun vermek istediği mesaj ise net: Sokaklar bir araba park yerinden daha fazlası olmayı hak eder. Çünkü şehrin tadını çıkarmanın yolu mutlaka sokaktan geçer!

Tamamı İskandinav ülkeleri olan İsveç ve Norveç’teki araba hurdalıklarından toplanan atıklarla tasarlanan Living Vroom, hem bir ileri dönüşüm projesi hem de refah seviyesi ile bilinen bu ülkelerde bile hurda araçların ne kadar fazla olduğunu gözler önüne seren sürdürebilirlik temalı bir iş. İsveç ve Norveç hurdalıklarında çürümeye bırakılmış -ve maalesef genelde yeni- araçlara ait koltuk derisi, konsol ve patlak hava yastığı gibi parçalarının bütünsel şekilde bir araya getirilmesi ile ortaya çıkan mobilya tasarımları İsveçli tasarım stüdyosu Interesting Times Gang imzası taşıyor. 

Bir lounge sandalyesi, bir puf, bir bank ve iki güneş enerjili lambadan oluşan bu oturma grubu büyük ölçüde patlamış hava yastıklarından elde edilen polyester ve cam fiber gibi materyallerin 3D yazıcılarla yeniden şekillendirilmesi ve Bolt‘un akılda kalıcı kurumsal yeşili ile renklendirilmesi ile son haline getirilmiş.

 

Görsel: YouTube