Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Online Video Editing – YouTube Remixer

Online Video Editing – YouTube Remixer

(Ya da Çevrimiçi Video Düzenleme)

Bu haberde internette videonun geleceğiyle ilgili bazı teknolojiler hakkında konuşmuş ve Wikimedia’nın Collaborative Video projesinden bahsetmiştik. Wiki mantığını video topluluk sitelerine taşımayı amaçlayan bu projede videolar tüm internet kullanıcıları tarafından editlenebilecek. Buradan özet bilgiyi bulabilirsiniz. Geleceğin internetinde videolar kullanıcılar tarafından editlenebilecek, etiketlenebilecek, hamur gibi yoğrulacak. Burası kesin.

Peki videoda bugün ne yapılabiliyor? YouTube video topluluk sitelerinin anası. Bunu inkar edemeyiz. DailyMotion, Vimeo daha iyi video kaliteleri sunabiliyor. (Bakiniz Vimeo HD haberi) Fakat yine de bu siteler daha niş kalıyor ve yığınların eğilimlerini YouTube belirliyor.

YouTube’un son yeniliklerinden birisi de YouTube Remixer. Kendi yüklediğiniz videoları online bir arayüz kullanarak editleme imkanı sunan program Apple’in Mac OS X’le gelen video editing yazılımı iMovie gibi basit bir sisteme sahip gibi görünüyor. Görünüyor diyorum, zira Adobe Premier Express’in desteğini alan Beta’yı denemeye çalıştıysam da Remixer sunucusuna bağlanmayı başaramadım. (Köpekli ekran görüntüsü TechCrunch‘tan)

Bir süre sonra bilgisayarlarımız üzerinde hiçbir program çalıştırmıyor olacağız galiba. İnternet üzerinden çalışan işletim sistemi de olur mu dersiniz?