Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okuda San Miguel’den Boston’a Rengarenk Heykeller

Okuda San Miguel’den Boston’a Rengarenk Heykeller

Okuda San Miguel, Boston Limanı'na yerleştirdiği heykellerden oluşan Air Sea Land projesiyle bir kez daha sokaklara renk getirdi.

İspanyol sokak sanatçısı Okuda San Miguel’i nefis mural çalışmalarıyla birkaç yıldır takipteyiz. Kaykay pistine dönüştürülen kilisenin duvarlarına yaptığı çizimler, Fas’taki terk edilmiş bir kiliseye yaptığı murallar, 19 yüzyıldan kalma bir kaleyi süslediği neşeli kafataslarıyla kalbimizde rengarenk bir yeri var kendisinin. Sanatçı, bugüne kadar kamusal alanda yaptığı en büyük sanat projesi Air Sea Land ile Boston sokaklarına da renk getirdi.

Mitolojiden ve yerel vahşi yaşamdan ilham alan heykeller

Air Sea Land, Boston Limanı’na yerleştirilen büyük ölçekli 7 heykelden oluşuyor. Heykellerin büyüklükleri 2,4 – 3,7 m arasında değişiyor. Seaport Bulvarı üzerine yerleştirilen heykeller, kent manzarasını aydınlatan bir sanat koridoru yaratmış. Sanatçı duvar resimlerinde kullandığı ve imzası haline gelen renkli geometrik formları heykellerinde de uygulamış. Heykellerde mitolojik figürlerin yanı sıra yerel vahşi yaşamdan esinlenmiş.

Okuda San Miguel’e göre sanatın kamusal alanlarda sürekli olarak varlık göstermesi gerekiyor. Bu noktada kendi misyonunu, bu alanları yoldan geçenlerin deneyimini zenginleştirecek şekilde dönüştürmek olarak tarif ediyor. Renkli ve pozitif titreşimlerle dolu, capcanlı mekanlar yaratmayı hedefliyor. İnsanların kaldırıma bakmayı bırakıp başlarını yerden kaldırmasını ve etrafa bakmaya başlamasını istiyor.

Air Sea Land, Okuda’nın çalışmalarının daha önce ABD’nin farklı noktalarında yer bulmasını sağlayan JustKids küratörlüğünde ve emlak geliştiricisi WS Development iş birliğiyle gerçekleştirilmiş. Ayrıca Bostan Limanı, projede sanal tura çıkabileceğiniz bir web sitesi hazırlamış. Bu sanal turla her bir heykel hakkında detaylı bilgi edinilebiliyor.

Okuda San Miguel‘in çalışmalarını Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Okuda San Miguel'den Boston'a Rengarenk Heykeller Okuda San Miguel'den Boston'a Rengarenk Heykeller Okuda San Miguel'den Boston'a Rengarenk Heykeller Okuda San Miguel'den Boston'a Rengarenk Heykeller Okuda San Miguel'den Boston'a Rengarenk Heykeller Okuda San Miguel'den Boston'a Rengarenk Heykeller

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.