Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Ödemeyi Nasıl Yapacaksınız? – Bakarak”

“Ödemeyi Nasıl Yapacaksınız? – Bakarak”

NTT Docomo'nun tanıttığı akıllı telefon Arrows NXF-04G ile alışveriş yaparken göz tanıma teknolojisini kullanarak ödeme yapabiliyorsunuz.

Japonya’nın önde gelen telekomünikasyon firması NTT Docomo’nun 2015 yaz ürün gamında yer alan Arrows NXF-04G, diğer akıllı telefonlardan biraz daha akıllı.

Aynı parmak izi gibi, iris tabakamızdaki desenler de bize özel. İşte akıllı telefon bu özelliğimizden yola çıkılarak, hem alışveriş-ödeme kolaylığını hem de güvenlik çıtasını bir adım yükseltecek göz tanıma teknolojisi destekli bir sistemle geliştirilmiş.

Telefonla ödeme yapmak şöyle oluyor; gözlerinizi telefonun ön kamerasına denk getirecek şekilde bakıyorsunuz ve telefon, irisinizdeki desenleri deşifre ederek gözünüzü tarıyor ve kimliğinizi doğruluyor. Ve ödeme işleminize böylece onay vermiş oluyorsunuz.

Japonlar, “O etek benim olacak!” diye telefona gözlerini dikmiş bakadursun, ben daha internetten ödeme yapma faslına bile geçmiş değilim. Bu benim eski kafalılığım olarak kalsın ama çok yakında kartları tarih edip, bir vücut parçamız üzerinden ödeme onayı alacağımız günler yakın, alışsam iyi olacak.

Çin’in perakende devi Alibaba’nın kurucusu da, geçtiğimiz aylarda yüz tanıma teknolojisini kullanarak, sadece yüz fotoğrafımızla ödeme onayı verebileceğimiz yeni bir ödeme sistemi planladığından bahsetmişti.

Görsel; designtaxi