Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Obeziteyle Mücadele Eden Süpermarket Fişleri

​Obeziteyle Mücadele Eden Süpermarket Fişleri

Hayden Peek, sağlıklı beslenmeye destek olacak; her alışverişi kalori yoğunluğu, doymuş yağ oranı, tuz oranı gibi risk unsurlarına göre değerlendirecek süpermarket fişleri tasarladı.

İngiliz tasarımcı Hayden Peek’in tasarladığı süpermarket fişlerinin üzerinde, yapılan alışverişin içerdiği besin değerleri ve risk unsurlarına göre alışverişinizin sağlıklı olup olmadığını gösteren renklendirmeler ve uyarılar yer alıyor.

Sanatçının, tüm dünyada gittikçe yaygın hale gelen obezite sorununa karşı hazırladığı ve kalp damar sağlığına uygun beslenmeyi yücelten fişlerinde, sayısal figürler yerine tehlike ya da güvenlik algısıyla eşleşen renkler ve “düşük, orta seviye ve yüksek” gibi bilgiler tercih edilmiş. Böylece sepetinizin ne derece sağlıklı besinlerle dolu olduğunu kısacık bir bakışla, hızlıca görebiliyorsunuz.

Sağlık farkındalığı günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmeli diyen Peek, insanların alışverişlerini daha bilinçli yapıp, ne yiyip ne içtiklerini kontrol etmelerine yardım etmek için, hemen her gün elimize geçen alışveriş fişlerini kullanmayı önermiş.

Görsel; haydenpeek