Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Obama’nın Fotoğrafçısı Frank Underwood’u Fotoğraflıyor

Obama’nın Fotoğrafçısı Frank Underwood’u Fotoğraflıyor

House of Cards'ın 5. sezonu için Beyaz Saray fotoğrafçısı Pete Souza, Frank Underwood'un bir gününü gerçek bir politikacıymış gibi fotoğrafladı.

Dizi ve reklam dünyası bazen gerçek hayatla kesişiyor, kurguyla yaşamın kesişmesinden de ortaya gerçeklik algımızı gıdıklayan nefis işler çıkıyor. Bunlara yakın zamandan güzel bir örnek, Heinz’ın Mad Men’de Don Draper’ın sunduğu işleri birebir uyguladığı kampanyasıydı. Şimdi de karşımızda House of Cards için Netflix‘in (ülkemizde yayın hakları Netflix’te değil, Digiturk’te ama olsun) Obama’nın fotoğrafçısı olarak ünlenen, hatta yakın zamanda bu fotoğrafları kitap olarak yayınlayan Beyaz Saray fotoğrafçısı Pete Souza ile gerçekleştirdiği fotoğraf çekimi var.

Aslında bu Netflix’in House of Cards için yaptığı ilk gerçek-kurmaca iş de değil. Daha önceki FU 2016 seçim kampanyası işiyle de Cannes’da ödül almıştı nitekim. Şimdi ise 5. sezonun yaklaşması şerefine geçtiğimiz hafta yayına giren “A Day in the Life of Frank Underwood” (Frank Underwood’un Hayatında Bir Gün) yine Frank Underwood karakterini gerçek bir politikacıymış gibi kurguluyor.

Pete Souza’nın, Underwood’u ve yardımcısı Doug Stamper’i tıpkı Obama’nın o meşhur fotoğraflarındaki gibi görüntülediği karelerde doğal anlar yansıtılmış: Frank Underwood hamburgercide, metroda, seçmenlerle fotoğraf çektirirken, insanlarla konuşurken… Kısacası, oyuncu Kevin Spacey’nin hayat verdiği karakteri; tıpkı bir politikacının Washington D.C’deki bir gününü çeker gibi çekmiş Pete Souza. Daha sonra da fotoğraflar House of Cards’ın sosyal medya hesaplarından yayına girmiş.

Pete Souza, iki ünlü oyuncuyla çalışmanın ve onları şehrin en tanıdık yerlerinde görüntülemenin büyük bir zevk olduğunu belirtirken kurgu ya da gerçek olmasının duyduğu heyecanı değiştirmediğini de söylüyor.

Görsel: House of Cards Facebook