Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nokia’dan Bir Sosyal Fotoğrafçılık Deneyi: 30 Telefon, 30 Şehir

Nokia’dan Bir Sosyal Fotoğrafçılık Deneyi: 30 Telefon, 30 Şehir

Nokia dünyanın 30 şehrinde rastgele 30 Lumia 1020S'i dağıtıyor ve arkasına yaslanıp bu deneyi izliyor.

Marka aşağıdaki haritada işaretli olarak gördüğünüz 30 şehre 30 adet Nokia Lumia 1020S gönderiyor. Her telefon her şehirde elden ele 10’ar kişinin eline geçiyor, kimse bir telefonun bir dahaki sefere kimin eline geçeceğini bilmiyor. Eline bu telefon geçen herkes şehri kendi gözünden 10 fotoğrafla çekiyor. Bunu yaparken kullanmanız gereken etiket #passiton.
Tüm bu insanlar telefon ellerine geçtikten 24 saat sonra gördükleri ve anlatacağı bir şeyler olduğunu düşündükleri birine telefonu uzatıp veriyor. Tanımadığımız insanların rastgele fotoğraflarına en çok baktığımız yılı geçirdik sanırım, önümüzdeki yıl da bu alışkanlığımızdan vazgeçeceğimizi sanmıyorum. Bu yüzden hangi şehirde, dünyanın neresinde kimin eline geçtiğini bilmediğimiz bu fotoğrafları takip etmek eğlenceli olabilir. Hepsi bu internet sitesine düşüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=N9VRp2te1yY
Heyecan verici bir proje, nereye varacağı belli değil. Gerçekten iyi. Telefonun hangi şartta ve nerede, hangi ışıkla olursa olsun nasıl fotoğraf çektiğinden de emin olacağız böylece.
Ajans Havas Worldwide Helsinki.